Eğitim - Kariyer LYS'de Türkiye birincisi oldu, şaka sandı

LYS'de Türkiye birincisi oldu, şaka sandı

Paylaş
LYS'de Türkiye birincisi oldu, şaka sandı

LYS'de 5 puan türünde Türkiye birincisi olan Konyalı görme engelli üniversite adayı Fulya Akkaya, sonuçlar açıklanmadan önce ÖSYM Başkanı Ömer Demir tarafından aranarak tebrik edilmesi üzerine kendisine şaka yapıldığını zannetti

LYS sonuçlarına göre TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan görme engelli Fulya Akkaya, Türkiye birinciliğini, sonuçlar açıklanmadan iki saat önce kendisini arayan ÖSYM Başkanı Ömer Demir’den duydu. Akkaya ve ailesi, önce kendilerine şaka yapıldığını zannetti ama gerçeği öğrendiklerinde büyük mutluluk yaşadı.

Fulya Akkaya’nın bir fabrikada ustabaşı olan babası Osman Akkaya, sonuçlar açıklanmadan 2 saat önce telefonun çaldığını söyleyerek "Arayan ÖSYM Başkanımız Ömer Demir'di. Sonuçlar açıklanmadan kızımızın birinci olduğunu ve aldığı puanları ondan öğrendik. Ben telefon çalınca ilk başta ’Şimdi telefonun zamanı mı, ben sonuç bekliyorum’ diyerek kızdım ama açmak zorunda kaldım. Telefondaki kişi ’ÖSYM sekreterliği’ deyince bir an tereddüt yaşadım. Sonra telefonu kızıma verdim, kızım konuştu" dedi.

İNANMAYIP TEKRAR ARADILAR

Osman Akkaya, telefonu kapattıktan sonra "ÖSYM Başkanı aradıktan sonra 'Acaba biri bize şaka mı yaptı?’ diye düşündük. Tekrar aynı numarayı aradım. 'Evet, ÖSYM. Gerçekten doğru, Fulya birinci' dediler. Şaka olmadığını öğrenince çok sevindik" diye konuştu.



Emeklerinin karşılığını almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden üniversite adayı Fulya Akkaya ise birincilik değil ancak derece beklediğini söyledi.

'BİRİNCİLİK BEKLEMİYORDUM'

Sonuçlar açıklanmadan önce gelen telefonun önce şaka olduğunu düşündüklerini anlatan Fulya Akkaya, "İlk sınavda Türkiye 14'üncüsü olmuştum. Bunda da iyi bir sonuç bekliyordum ancak birincilik beklemiyordum. O nedenle ÖSYM başkanımızın telefonunu ilk etapta şaka zannettik. Nezaketinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'CANIM NE İSTERSE ONA ÇALIŞTIM'

Fulya Akkaya, kendisine çalışma programı hiçbir zaman yapmadığını, hazırlanan çalışma çizelgelerini istemediğini dile getirerek "Hiç bana göre değil. Canım ne isterse ona çalıştım" dedi.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ya da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü tercih etmeyi planladığını ileten Fulya Akkaya, hedefinin uzun vadede bir şirketin CEO’su (üst yönetici) pozisyonuna gelmek olduğunu söyledi.


Haberin Devamı