Eğitim - Kariyer LYS 3 Edebiyat Coğrafya sınavı sona erdi! LYS soru ve cevapları yayınlandı mı?

LYS 3 Edebiyat Coğrafya sınavı sona erdi! LYS soru ve cevapları yayınlandı mı?

Paylaş
LYS 3 Edebiyat Coğrafya sınavı sona erdi! LYS soru ve cevapları yayınlandı mı?

LYS sınavının son oturumu Edebiyat Coğrafya testi ile sona erdi. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS sınavında geçen hafta ve bu hafta gerçekleştirilen sınavlarda yüz binlerce aday ter döktü. LYS sınavlarının sona ermesinin ardından adaylar LYS sınav soru ve cevaplarının yayınlanıp yayınlanmadığı sorusuna yanıt arıyor

2017 LYS sınavının son oturumu Edebiyat Coğrafya testi ile sona erdi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen LYS 4 ve LYS 1 sınavının ardından bu hafta sonu LYS 5 ve LYS 2 oturumları dün gerçekleştirildi. Yüz Binlerce aday Üniversite hayalllerine kavuşabilmek istediği Üniversite ve bölümü kazanabilmek için sınavlarda ter döktü. LYS sınavlarının sona ermesi ile birlikte adaylar gözlerini ÖSYM'den yapılacak olan açıklmaya dikti. Peki LYS soru ve cevapları erişime açılacak mı?

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler.


LYS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?


LYS soru ve cevaplarının ilerleyen saatlerde ÖSYM tarafından adayların erişimine açılması bekleniyor.


832 BİN 994 ÖĞRENCİ BAŞVURDU


Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 832 bin 994 aday başvurdu. Tek oturumda yapılan sınav 120 dakika sürdü.


Haberin Devamı