Gündem Lüleburgaz'da 4 kilo patlayıcı bulundu

Lüleburgaz'da 4 kilo patlayıcı bulundu

Paylaş
Lüleburgaz'da 4 kilo patlayıcı bulundu

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde teslim olan terör örgütü mensubunun ifadeleri üzerine terörle mücadele ekipleri Durak ve Sevgi mahallelerindeki yapılan arama noktalarında yaklaşık 4 kilo patlayıcı madde ve bomba düzeneği buldu

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olan ve adı açıklanmayan terör örgütüne mensup bir kişinin verdiği bilgiler üzerine Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Teslim olan örgüt üyesinin verdiği bilgiler üzerine Lüleburgaz’da Durak Mahallesi, Kartaltepe mevkiinde arama yaptı.

Tarlalık alandaki bir ağaç altında çanta olduğunu tespit eden polis ekipleri bomba şüphesi üzerine fünye ile çantayı etkisiz hale getirdi. Yapılan incelemede çanta içerisinde yaklaşık 4 kilo patlayıcı madde bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından özenle çıkarılan çanta kriminal incelemeye gönderildi.

ARAZİDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Büyük gizlilik içerisinde sürdürülen aramaların ikinci noktası ise Sevgi Mahallesi’ndeki boş arazide yapıldı. Terörle Mücadele ekipleri arazide bazı noktalarda inceleme yaparak bomba düzeneği buldu. Olay yeri inceleme ekipleri bulunan düzenek ve bombaları kamera ile kaydederek fotoğrafladı. Aramalar sırasında ambulans ve itfaiye ekipleri de bölgeye yakın alanlarda hazır bekletildi. Patlayıcı madde aramalarına Tekirdağ ve Edirne Terörle Mücadele ekipleri de destek verdi.

Engin ÖZMEN/ LÜLEBURGAZ,(Kırklareli),(DHA)