Hakan Çelik Lüks sınıfta hibrit farkı
HABERİ PAYLAŞ

Lüks sınıfta hibrit farkı

Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli markaları arasında yer alan Japon Lexus, büyük vergi avantajına sahip yeni modeli CT’yi satışa sundu.

Otomobil dünyasında saygın bir yeri olan Japon markası Lexus, Türkiye’de büyük bir atılım içinde. Lexus, lüks sınıftaki sorunsuz otomobilleri, hibrit teknolojileri ve kişiye özel çözümleriyle farklılaşıyor. Avrupa’da 17 markanın 77 model ile rekabet ettiği hibrit pazarında, 7 hibrit otomobiliyle yer alan Lexus, bu modellerden 7’sinin de Türkiye pazarında satışını başlatıyor.

Lüks sınıfta hibrit farkı
Dünyanın ilk kompakt lüks hibrit otomobili olan CT 200h, tasarımıyla ve sürüş özellikleriyle öne çıkıyor. Otomobil hem benzinli hem de elektrikli motor sahip. 1.8 litrelik benzinli motoru 136 beygir ve 142 Nm tork üretiyor. Aracın yakıt tüketimi 100 kilometrede sadece 4.1 litre. CT 200h’nin fiyatı 158 bin 500 TL.

BÜYÜK ÖTV AVANTAJI

Lexus’un, hibrit teşvikiyle birlikte birçok modeli, yüzde 24’e varan avantajla satışa sunuluyor. Lüks kompakt hibrit modeli CT 200h, 59 bin 466 TL’ye varan teşvik avantajı ile Türkiye’ye giriş yaparken, Lexus’un diğer modelleri NX300h 24 bin euro, sedan modelleri GS 300h 28 bin ve IS 300h modeli de 25 bin euro’ya varan avantajlar ile satın alınabiliyor.

DAHA KOLAY ULAŞILACAK

CT’nin ÖTV teşviği nedeniyle, çok fazla ilgi göreceğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “CT’yi, ilk olarak İstanbul Autoshow’da sergilemiştik. Müşterilerimiz, bu modelle markamıza artık çok daha kolay erişebilecekler. Bu sayede Lexus lüksünü ve hibrit teknolojisini daha kompakt boyutlarda yaşamak mümkün olacak” dedi.

İKİNCİ EL GARANTİSİ

Lexus’un ikinci el değerine güvendiklerini de ifade eden Ali Haydar Bozkurt, kullanıcıların kafalarındaki tüm soru işaretlerini ‘geri alım garantisi’ programı ile ortadan kaldırdıklarını söyledi. Bu hizmet, tüm modellerin kullanımına ve yılına bağlı olarak belli bir oranda geri alınmasını kapsıyor. Bir yaşındaki araç için yüzde 80, iki yaş için yüzde 70, üç yaş için de yüzde 60 olacak şekilde geri alım fiyatı belirleniyor.

OTOMOBİLDEN FAZLASI

60’ıncı yaşını kutlayan Fiat 500, New York Modern Sanat Müzesi MoMA’nın kalıcı koleksiyonu arasına girerek bir otomobilden daha fazlası olduğunu yine ortaya koydu. Fiat 500, 1957’den bu yana otomotiv tarihine önemli iz bırakan ve ikonik tasarımıyla İtalyan stilinin dünya elçisi haline geldi. Güncel Fiat 500’ün farklı modelleri, Türkiye’ye Tofaş tarafından ithal ediliyor.

Lüks sınıfta hibrit farkı

RENAULT'DAN REKOR SATIŞ

Fransız Renault ile Japon Nissan’ın kurduğu ittifak, Japon Mitsubishi’nin katılımıyla otomotiv dünyasında zirveyi zorluyor. İttifak markaları 2016’da 200 ülkede 9.96 milyon araç sattı. Bu, dünyada satılan her dokuz araçtan birine karşılık geliyor.

Özellikle Renault’nun başarısında Türkiye’deki performansının önemli rolü var. Türkiye, dünyada en çok Renault satılan 6’ncı ülke. Türkiye’de özellikle Clio ve Megane Sedan çok önemli satışa ulaşıyor. İthal ürünler Kadjar, Koleos, Zoe ve Talisman da markanın esnekliğini ve farklı segmentlerdeki rekabet gücünü artırıyor. Zoe, halen Avrupa’nın bir numaralı elektrikli otomobili durumunda. Renault’nun Avrupa’da markalar sıralamasında ikinciliğe yükselmesinde Dacia’nın da büyük katkısı var.

NiSSAN'IN DA KATKISI BÜYÜK

Kompakt crossover ve SUV segmentinde lider durumunda olan Nissan Qashqai de Avrupa ve Türkiye’de önemli satış başarısı gösteriyor. Bu sınıfta daha büyük bir araç arayanların tercih ettiği X-Trail de Qashqai’nin sunduğu imkanları bir adım ileri taşıyor. Nissan LEAF ise küresel pazarlarda en çok tanınan elektrikli otomobil.

Lüks sınıfta hibrit farkı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder