Magazin Luis Fonsi, Justin Bieber’ın rekorunu kırdı

Luis Fonsi, Justin Bieber’ın rekorunu kırdı

Paylaş
Luis Fonsi, Justin Bieber’ın rekorunu kırdı

Luis Fonsi’nin ‘Despacito’ adlı şarkısı, Justin Bieber’ın rekorunu kırarak internet üzerinden en çok dinlenen şarkı oldu.

Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi’nin ‘Despacito’ şarkısı, 6 ay içinde internet üzerinden dinlenme rekoru kırdı.

Universal Music, şarkının 4,6 milyar kez dinlendiğini açıkladı. Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin orijinal şarkısı ve Justin Bieber’la olan remixleri, ocak ayında piyasaya çıktığından bu yana tüm platformlarda 4,6 milyardan fazla dinlendi.

Universal Music Group’un raporuna göre, ABD, İngiltere ve Avustralya'da bir numara olan şarkı, Justin Bieber'in 4,38 milyondan fazla dinlenen "Sorry" şarkısının (ve çeşitli remikslerinin) rekorunu kırdı. İspanyolcada "yavaşça" anlamına gelen 'Despacito' şarkısı, 13 Ocak'ta yayınlandıkta yalnızca birkaç saat sonra bir ‘hit’e dönüştü.



Hareketli şarkı, 24 saat içinde en çok izlenen İspanyolca video haline gelerek (5,4 milyon kez izlendi) Vevo'da yeni bir rekora imza attı.

‘Despacito’, 22 gün içinde 200 milyon kez görüntülenerek, en kısa sürede bu kadar çok kez izlenen İspanyolca video olarak bir başka Vevo rekoru daha kırdı. Şarkının klibi, yalnızca 154 gün içinde 2 milyar kez izlenerek, bu rakama en hızlı ulaşan müzik videosu oldu.

Fonsi, rekor kıran başarılarıyla ilgili olarak, "İnternet, dünya çapındaki dinleyicileri bir araya getiriyor ve müziğimin gezegenin her köşesine ulaşmasına yardımcı oluyor.

Despacito’nun şimdiye kadar internet üzerinden en çok dinlenen şarkı olması inanılmaz bir onur” dedi.

Universal Music Group'un başkanı Lucian Grainge, Fonsi'yi kırdığı rekor için kutlayarak şunları söyledi: "Luis Fonsi’nin yılın en iyi şarkısını yaptığı belliydi. Fonsi şimdi daha da büyük rekorlar kırıyor. İnternet, farklı bir kültürden gelen, farklı bir dildeki ve değişik tempolu bir şarkının dünya çapında bir hit olabilmesini sağladı.

Luis Fonsi, Daddy Yankee, Justin Bieber ve Universal Music Latin Entertainment, Republic Records ve Def Jam'deki herkesi bu başarıları için tebrik ederim.” ‘Despacito’ (Universal Music Latino / Raymond Braun / SchoolBoy / Def Jam / UMLE / Republic Records tarafından yayınlandı), Billboard Hot 100 listesinde 10 hafta boyunca bir numarada yer alan 35’inci şarkı oldu.

Mariah Carey ve Boyz II Men’s’in ‘One Sweet Day’ adlı parçası, 1995-96 yıllarında 16 hafta boyunca listede 1 numarada kalarak rekor kırmıştı.

Haberin Devamı