Gündem Liselilerin Başbakan karnesine soruşturma

Liselilerin Başbakan karnesine soruşturma

Paylaş
Liselilerin Başbakan karnesine soruşturma

Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Antalya'da eylem yapan ve Başbakan Erdoğan'a temsili karne hazırlayan iki lise öğrencisi hakkında soruşturma açıldı

İstanbul’da Şişli Halil Rıfat Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Berkin Elvan, Gezi olaylarının devam ettiği 16 Haziran 2013’te başına gaz fişeği isabet etmesi sonrası 269 gün komada kaldıktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 11 Mart 2014’te yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Berkin Elvan henüz komadayken Antalya’da bir grup öğrenci, okulların yarı yıl tatiline girdiği 24 Ocak 2014 Cuma günü kent merkezindeki Attalos Meydanı’nda toplanarak olayı protesto eden yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

KARNE EYLEMİ

Eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için temsili karne şeklinde hazırlanan pankartta kullanılan ifadelere ilişkin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Bürosu, eyleme katılan iki lise öğrencisi hakkında soruşturma başlattı.

Başbakan Erdoğan adına hazırlanan karne eylemine katılan ve karne afişini tutan Akdeniz Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi G.A. ile Konyaaltı Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi K.D.Y., ’Türk Milleti, Cumhuriyeti ve TBMM’yi alenen aşağılama’ suçlamasıyla savcılığa ifade verdi.

Haberin Devamı

Savcılığın iki liseli hakkında dava açılmasına ilişkin soruşturma süreci devam ediyor.

Mehmet ÇINAR/DHA