Gündem Linyit sahasında göçük

Linyit sahasında göçük

Paylaş
Linyit sahasında göçük

Kahramanmaraş'ta Elbistan Termik Santrali'nin kömür üretim sahasında geçen pazar günü 1 kişinin öldüğü göçükte kalan iş makinelerini çıkarmak için çalışma yapılırken yeni bir göçük meydana geldi. Bu kez aralarında mühendislerin de bulunduğu 10 kişi toprak altında kaldı. Gündüz saatlerinde sadece kepçe operatörü Ruşen Demir'in cesedine ulaşılabildi. Kayıp 9 kişi hala aranıyor

Kahramanmaraş'ta Elbistan Termik Santrali'nin kömür üretim sahasında 4 gün arayla ikinci bir göçük daha meydana geldi. Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada yaşanan göçükte 2 işçinin hafif yaralandığı, 4 işçiden haber alınamadığı bildirildi. Göçük sonrası 1 kişinin de cesedine ulaşıldı. Ölen kişinin 25 yaşındaki dozer operatörü Ruşen Demir olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İlk göçükte hasar gören iş makinalarının kurtarılması sırasında bugünkü göçüğün meydana geldiği öğrenildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçük alanında arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Bölgede yürütülen çalışmalar sonrası ulaşılan ilk bilgilere göre 2 işçinin hafif yaralandığını belirten Vali Kocatepe, "Haber alınamayan 5 kişi var. Bu kişilerden 4’ünün minibüs içerisinde, diğer kişinin de dozer operatörü olduğu bilgisini aldık" dedi.

Göçükten hemen sonra 2. Ordu Komutanlığı’ndan arama-kurtarma helikopteri ve Adana’dan da arama-kurtarma ekibi istediklerini ifade eden Kocatepe, "Ümit ederim üzücü bir olayla karşılaşmayız" diye konuştu.

Vali Kocatepe, göçüğün 6 Şubat’ta meydana gelen 1 işçinin öldüğü ve 10 işçinin yaralandığı alanda yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı