Volkan Aliakar Lidere yakıştı
HABERİ PAYLAŞ

Lidere yakıştı

Şampiyonlar Ligi’nde hafta içinde alınan Manchester United mağlubiyetinin ardından gruptan çıkma ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme şansını büyük ölçüde yitiren Bursaspor, Süper Lig’e dört elle sarıldı. 9. haftaya kadar gol yollarında kısır bir görüntü çizen ve 2’den fazla gol atamayan Ertuğrul Sağlam’ın talebeleri başkentte adeta patladı. Neredeyse bir sezonda yakalayabildikleri pozisyonları tek maçta buldular. Yeşil-Beyazlı takım hücumda akıcı, coşkulu ve üretkendi.

[[HAFTAYA]]

Skor dezavantajına düşmelerine rağmen beraberliği yakaladıktan sonra Ankaragücü savunmasını hallaç pamuğu gibi attılar. Başkent ekibinin golünü plaka numarası olan 6’da, Bursaspor’un da yine plaka numarası olan 16’da atması ilginç bir tesadüftü. İbrahim’in golünden sonra Ankaragücü’nün oyun disiplininden kopmasını ve rakibe boş alanlar bırakmasını açıkçası yadırgadık. Bursaspor’un sprinter oyunculardan oluşan hücum hattına bu denli boş alan bırakırsan fark yemen kaçınılmaz olur. İkinci gol hazırlanış bakımından mükemmeldi. Vederson’un ortasında Batalla’nın topu kafayla indirişi ve Turgay’ın Özden’i çaresiz bırakan vuruşu görülmeye değerdi.

Haberin Devamı

Savunmanın göbeğindeki iki stoper İbrahim ve Ömer’in duran top organizasyonlarında skora katkıda bulunması, liderin hücum çeşitliliğini gösterdi. İkinci yarıda gardı düşen ve nakavtı bekleyen bir boksör gibi mücadele eden moralsiz Ankaragücü karşısında Bursaspor tarihi farka gidebilirdi. Ancak Turgay Bahadır, Sercan ve Volkan bitirici vuruşları yapmaktan yoksundu. Konya’yı farklı skorla devirdikten sonra Galatasaray’ı Sami Yen’de yerle bir eden, bu hafta ise dağılan başkent ekibinde teknik direktör Ümit Özat’ın istikrarsızlığın nedenlerini sorgulaması lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder