Gündem Lice'de yine asker yaralandı

Lice'de yine asker yaralandı

Paylaş
Lice'de yine asker yaralandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruptan, güvenlik güçlerine ateş açıldı. Olayda bir asker bacağından yaralandı. Dün de yine Lice'deki yol açma operasyonunda 5 asker yaralanmıştı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'nın 13 gün önce hendekler kazıp ulaşıma kapatarak eylem yaptığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu yeniden ulaşıma açmak için güvenlik güçlerinin dün başlattığı operasyonda, bugün göstericilerin açtığı ateşte bir uzman çavuş bacağından yaralandı. Ateş açılması üzerine bölgede çatışma çıktı.

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice ilçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna, 30 Mayıs günü operasyon düzenlenmiş ve açılan hendekler kapatılmıştı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18256","18256","201406","18256-147083.jpg","1", "0","Kameramanla muhabir çatışmanın ortasında kaldı");

Ancak güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından karayolunda bu kez uzunluğu 50 metreyi bulan, derinlikleri ise yer yer 2 ila 5 metre olan hendekler kazan göstericiler, Diyarbakır-Bingöl karayolunu yeniden kapattı.

Yol kapatan PKK'lı gruplara yönelik güvenlik güçlerinin dün düzenlediği operasyonda açılan hendekler kapatıldı. Bölgede gün boyu geniş güvenlik önlemleri alınırken bu sabahtan itibaren yeniden karayollarındaki hendeklerin kapatılması için çalışma başlatıldı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18255","18255","201406","18255-147075.jpg","1", "0","Lice'de yine asker yaralandı");



Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Çağıl Mevkii'nde bugün tepelerde bulunan göstericiler, güvenlik önlemi alan askerlere önce el yapımı patlayıcı, havai fişeklerle saldırdı. Askerlerin biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler arasında açılan ateşte, bir uzman çavuş bacağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Asker de bunun üzerine ateşle karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından göstericilerin uzaklaştığı belirtildi.

İKİNCİ KEZ ÇATIŞMA ÇIKTI

Lice’ de göstericilerin açtığı ateş sonucu 1 uzman çavuşun yaralandığı olayın ardından 2‘nci kez askerlerin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Öğle saatlerinde askerlerin üzerine el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldıran PKK’lılara gaz bombası ile müdahale edildi. Bu sırada göstericilerin arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma çıktı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.

Güvenlik güçleri dürbün ve termal kameralarla izlediği PKK’lı göstericiler arasında silahlı bir grubun kendilerine doğru yaklaştığını görünce, önlem aldı. Komutan, yaptığı anonsta askerlerin güvenli bölgelere ve zırhlı araçların içine çekilmesi emrini verdi. Askerler de kendilerini güvenli yerlere çektikten sonra, gazeteciler de bölgeden uzaklaştırıldı.

Bölgede gergin bekleyiş sürüyor.