Gündem Lice'de olaylar çıktı: 1 ölü, 2 yaralı

Lice'de olaylar çıktı: 1 ölü, 2 yaralı

Paylaş
Lice'de olaylar çıktı: 1 ölü, 2 yaralı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol inşaatını protesto için yol kesen gruplara güvenlik görevlilerinin müdahalesi sırasında silahla vurulan 24 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Olaylarda bir kadın ve bir asker de yaralandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol inşaatını protesto için yol kesen gruplara güvenlik görevlilerinin müdahalesi sırasında silahla vurulan bir kişi askeri helikopterle kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice ilçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan göstericilere yönelik operasyonlar sürüyor.

Lice'nin Abalı Mevkii'nde akşam saatlerinde bir grup gösterici önlem alan güvenlik güçlerine önce el yapımı patlayıcı ardından molotof kokteyli attı. Ardından grubun bulunduğu bölgeden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine, askerler de karşılık verdi. Çıkan çatışmada 24 yaşındaki Ramazan Baran göğsünden vuruldu. İsmi henüz öğrenilemeyen yaralı, askeri helikopterle, Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan Baran, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Lice'de yaşanan olaylarda 1 asker ile 1 kadının da yaralandığı ve hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, Lice’de meydana gelen olaylar ilgili yaptığı yazılı açıklamada bir kişinin öldüğünü biri asker 2 kişinin de yaralandığını belirtti. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ’07.06.2014 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır - Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu, çıkan çatışmada 2 saldırgan yaralanmıştır. Askeri helikopter ile Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan saldırganlardan 1’i yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Diğer saldırgan ve yaralanan 1 askerin tedavisi sürmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca konu idari yönden de takip edilmektedir.’

DHA