Gündem Libya'dan tekneyle kaçan 7 Türk Datça'da

Libya'dan tekneyle kaçan 7 Türk Datça'da

Paylaş
Libya'dan tekneyle kaçan 7 Türk Datça'da

Libya'daki dehşetten kaçmak için salı günü acilen yola çıkan 7 Türk, telsizsiz ve radarsız Hicret-1 teknesiyle 60 saatte Türkiye'ye ulaşmayı başardı

Libya’da yaşanan karışıklıktan radarı ve telsizi bulunmayan bir tekne ile kaçan 7 Türk, Datça’ya geldi. 23 metrelik ’Hicret-1’ adlı römorkör ile kaçmayı başaran Türkler, "Şantiyede 13 arkadaş daha var. Her an herşey olabilir" dedi.

Haberin Devamı

Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin, çalıştıkları yer yakınlarındaki Derna kentini bombalayacağı yolundaki haberler üzerine, Türk dalgıçlar Halil İbrahim Arslan (30), Haldun Özkoç (31), Murat Özpınar (33), Ufuk Teksen (31), Ercan Altay (38), Fatih Aksu (38) ve kaptan Levent Usta (45), 22 Şubat Salı akşam saatlerinde ’Hicret-1’ römorkörü ile denize açıldı.

>> 'TÜRKLER KADAR OLAMADIK'

Bölgedeki bir Türk şirketinde dalgıç olarak çalışan Türkler, radarı ve telsizi bulunmayan tekne ile 60 saat süren bir yolculuğun ardından Datça’nın Körmen Limanı’na ulaştı. Karaya ayak bastıklarında sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten ve ambulans istemeyen dalgıçlar, önce Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

LİMANI YAKMIŞLARDI

Dalgıçlar, burada işlemlerinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Şener Tokcan’a ait Fora Otel’de geceyi geçirdi. Dalgıçlardan Fatih Aksu, salı günü normal çalışmalarını yaptıklarını, ki dedi.

DEKO Denizyolları Ltd. Şti.’nde çalıştıklarını kaydeden Aksu, İstanbul’a gitmek istediklerini, ancak hava koşullarının şu anda kendilerine engel olduğunu söyledi. Libya’da yaşananlardan sonra kaçmayı başardıklarını için mutlu olduklarını, ancak orada kalan diğer Türkler için endişelendiklerini kaydeden Aksu, "Bizim çalıştığımız şantiyede başka taşeron şirketlerden 13 arkadaş daha var. Durum çok ciddi. Her an herşey olabilir" dedi.