Dünya Lezbiyen çifte beşiz şoku!

Lezbiyen çifte beşiz şoku!

Paylaş
Lezbiyen çifte beşiz şoku!

Talih, çocuk sahibi olmak isteyen lezbiyen çiftin yüzüne beş kez güldü!

Birlikte yaşayan iki lezbiyen kadından biri tüp bebek tedavisine gerek kalmadan ABD kaynaklı sperm bağışıyla hamile kaldı ve 60 milyonda bir ihtimal gerçek oldu. 27 yaşındaki Melissa Keevers ile İrlandalı sevgilisi 21 yaşındaki Rosemary Nolan şimdi beşiz bebeklerinin doğumunu bekliyor.

Hamile olan Melissa, "Haftalardır şoktayım. Neler olduğunu idrak etmem uzun zaman aldı. Ama şimdi durumu kabullendim ve heyecanlıyım" dedi.
Avustralya Brisbane'de yaşayan çift beşiz bebekleri olacağını Melissa beşinci hafta ultrasonuna girdiğinde öğrendi.

Yine sperm bağışıyla dünyaya getirdikleri bir yaşındaki kızları Lilly için kardeş isteyen çift, biyolojik babayı sperm bağışı ve tüp bebek tedavisiyle ilgili bir Amerikan şirketinin sitesi aracılığıyla bulmuş.

27 yaşındaki hukuk öğrencisi biyolojik baba çocuklarla ilgili tüm haklarından feragat eden bir anlaşma imzalamış. Melissa, "Üniversite giderlerini karşılamak için bunu yaptı. Onunla asla görüşmeyeceğiz" diyor.

Ama çocuklar sperm bağışıyla dünyaya geldiklerini bilecekler.

Melissa, "Bebek yapamadığımızı, bu nedenle doktora gittiğimizi ve doktorun bize yardım ettiğini anlatacağız" diyor.

Beş bebek taşımanın çok büyük dikkat gerektirdiğinin bilincinde olduklarını belirten ve kendisinin de ikiz kardeşi olan Rosemary ise, "Riskin farkındayız. Bebeklerden bazılarını aldırma şansı var, ama böyle bir seçim nasıl yapılır ki? Doğa bu bebekleri bize vermeye karar verdi, o halde doğa hakkımızdaki kararı versin" diyor.

Mali konularla ilgili olarak da ailelerinin ve arkadaşlarının desteğinin her zaman yanlarında olacağını belirten çift, günde 70 bebek bezine ihtiyaçları olacağını hesaplamış bile. ABD'den altılı bebek arabası siparişi de verecekler.

Rosemary, "İnsanlar tebrik mi etsinler acısınlar mı bilemiyorlar. Ama bizce bu bir mucize ve daha mutlu olamazdık" diyor.

(Milliyet)

Haberin Devamı