Spor Lemerre'le pensipte anlaşma

Lemerre'le pensipte anlaşma

Paylaş
Lemerre'le pensipte anlaşma

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Ankaragücü'nün Fransız teknik adam Roger Lemerre ile prensipte anlaştığı öğrenildi

Hikmet Karaman ile 12 Kasım’da yollarını ayırdıktan sonra, Norveçli Solied ve Fransız Victor Fernandez ile görüşen, ancak anlaşma sağlayamayan Ankaragücü’nün, Fransa Milli Takımı ile 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kupaya uzanan Lemerre ile prensipte anlaştığı ifade edildi.

Sarı-lacivertli kulübün ünlü Fransız teknik adamla ilk etapta 6 aylık bir sözleşme yapmayı planladığı, iki tarafın da memnun kalması durumunda sözleşmenin uzatılabileceği bildirildi.

Roger Lemerre, 1998 yılında Dünya Kupası’nı kazanan Fransa Milli Takımı’nda Aime Jacquet’nin yardımcısıyken Jacquet’nin görevden ayrılmasıyla milli takımın başına geçti.

LEMERRE'İN YARDIMCISI ÜMİT ÖZAT


2000 yılında Fransa’yı Avrupa şampiyonu yapan Lemerre, 2001’de de Kondeferasyon Kupası’nı kazandı. Fransa milli takımının 2002 Dünya Kupası’nda ilk turda elenmesi üzerine görevden ayrılan Lemerre, 2004 yılında Tunus ile Afrika şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Yarın oynanacak Ankaragücü-Sivasspor maçını izleyecek olan 1941 doğumlu Roger Lemerre’in yardımcılığını Ümit Özat’ın yapacağı öğrenildi.

Haberin Devamı