Spor Lefter'e büyük saygısızlık

Lefter'e büyük saygısızlık

Paylaş
Lefter'e büyük saygısızlık

Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ve ailesi bu aralar çok üzüntülü. Sebebi ise efsane futbolcunun heykelinin dikildiği yer

Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden biri olan Lefter Küçükandonyadis'in ailesi bu sıralar hayli üzüntülü. Sebebi ise iki yıl önce hayatını kaybeden futbolcunun heykelinin dikildiği nokta.

Haberin Devamı

Ailenin canını sıkan bu durum iki hafta önce başlıyor... Yaklaşık 15 gün önce Lefter'in kızı babasının heykeliyle karşılaşıyor. Ancak beklediği noktada değil. Sahilde yer alan bir meyhanenin önünde. Kadın fenalaşıyor. Sonra eve getiriyorlar.

Lefter'in eşi Stavrini de durumu öğrenince fenalaşıyor. Sonra Mehmet Balkan, yani Lefter'in damadıyla belediyeye gidiyorlar. Sonrasını Baykan'ın ağzından dinleyelim:

"Durumu öğrenince hepimiz çok üzüldük. Kayınvalidem bayıldı. Eşimle birlikte belediyeye gittik. Başkanı beklemeye başladık. Başkan geldiğinde suratı düştü. Daha biz konuşmadan bir takım hareketler yapmaya başladı. Heykelin asıl yerinin Princess Otel'in önü olduğunu vurguladık. Zaten babamın heykelleştirilen duruşu ona uygundu. Her sabah altında terlik, şort otelin önünde oturmaya giderdi."

Haberin Devamı

"BEN FENERBAHÇELİ DEĞİLİM" DEMİŞTİ, EFSANE OLDU

"Biz buraya bu heykelin uygun olmadığını, eşinin izninin olmadığını söyledik. Lefter "Ahmet, Mehmet" değil ki. Bu heykel meyhanenin önüne konulur mu? Ya bir parka konulur ya da daha önce düşünülen nokta olan Princess Otel'in önüne..."

Aziz Yıldırım'ı rahatsız etmek istemedik Konuşmasını sürdüren Baykan, "Princess Otel'in önüne otururdu. Zaten o vaziyetini yapmışlar. Heykel ya otelin ya da meydanda yer alan saatin önüne konur. Biz de durumu başkan Atilla Aytaç'a anlattık. Ancak o "Ahmet Abi (Meyhanenin sahibi) heykelin parasını vermiş. Oraya koyduk" diye cevap verdi.

Şu anda kaldırmıyorlar. Bu durumdan çok şikayetçiyiz. Çok üzülüyoruz. İnsanlar denize giriyor. Havlularını, eşyalarını heykelin üstüne asıyor. Böyle olur mu? Aziz Bey'i (Yıldırım) bu durumdan dolayı rahatsız etmek istemiyorum. Ancak çok üzgünüz." Sohbet sırasında anlamadığım olayı sordum. Bu heykel neredeydi? Ne zaman yapılmıştı? Kim yaptırmıştı. Anlatmaya devam etti Baykan: "Heykel Mustafa Farsakoğlu tarafından sipariş edilmiş. Daha sonra belediye seçimleri yapılınca ve Adalar Belediyesi'ne Atilla Aytaç seçilince heykel depoda unutulmuş. Durumdan haberdar olan meyhane sahibi Ahmet Bey de heykeli dükkanının önüne koydurmuş..."

Haberin Devamı

Lefter'in ailesi durumdan şikayetçi. Türk futbolunun en büyük isimlerinden biri olan babalarının heykelini meyhane önünde, üstüne havlu asılan bir nesneden fazla olduğunu düşünüyorlar. Ve haklılar da... Şimdi top belediyede. Eğer yeterli kamuoyu oluşturulursa heykelin hak ettiği yere gideceğini düşünüyorlar. Bundan sonra ne olacağını merakla ben de takip ediyor olacağım.

EUROSPORT