Uğur Alkapar Leb-i Derya meyhane oldu
HABERİ PAYLAŞ

Leb-i Derya meyhane oldu

Haberin Devamı

Beyoğlu’ndaki Leb-i Derya 15 yıl önce açılır açılmaz manzarası ile efsaneler arasına girmişti. Gündüz Galata turuna çıkan turistlerin bir içki içmek için uğradığı, akşamları ise İstanbul’a karşı nezih yemek için gidilen bir yer oldu. İstanbul’un uluslararası markalarından biri haline gelen Leb-i Derya bir süre önce konsept değiştirip meyhaneye dönüştü. İyi de oldu çünkü o manzaraya karşı rakıdan başka bir şey içilmez! Menüde tütsü yoğurtlu cibez otu, vişneli kuru patlıcan dolması, kimyonlu marine pancar gibi müthiş lezzetler var. Klasik mezeler ise o kadar iyi yapılmış ki çoğundan ikinci tabağı istedik. Rakı keyfini katlayan harika bir yer olmuş Leb-i Derya. Şimdiden meyhane listesinde benim için 1 numara.

ŞEFE ŞAPKA ÇIKARDIM: Rose Marine

Bir Cihangirli olarak Akarsu Caddesi’ndeki Rose Marine benim için arkadaşlarla buluşma, bir kahve içme, en fazla bir pizza yeme yeri olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Kaan Tangöze’nin boşandığı Seçkin Piriler ile sevgilisi Kıvılcım Ural burada karşılaşınca, gidip olay mahallini incelemeye karar verdim.

Şaka bir yana iyi ki de gitmişim. Beyoğlu’na ilgi azalsa da Cihangir ve Rose Marine hâlâ eskisi gibi. Kalabalık. Dahası meğer ne yemekler varmış burada. Keşkek mesela. Şehirde çok az yerde bulabilirsiniz. Keşkek yatağında tandır, risotto üzeri lokum ve Portofino’daki ünlü Puny Restaurant’ın tarifiyle paperdelle...

Meğer burnumuzun dibinde bir gastronomi cenneti varmış. Şefe şapka çıkardım doğrusu.

Erkek sineması

Sinemia, yaptığı araştırmada Şubat-Mart aylarında erkek seyircilerin yarısının ‘Recep İvedik 5’i izlediğini tespit etmiş. ‘Recep İvedik 5’in cinsiyetçi filmlere verilen Altın Bamya Ödülleri’ni toplaması tesadüf değilmiş demek ki. Ülkenin hakim erkek profilini artık biliyoruz da, her 3 kadın sinema izleyicisinden birinin de bu filme gitmiş olması artık pek umut kalmadığını gösteriyor ne yazık ki.

Genç şefler yarışacak

2 yıldır ‘Dünyanın En İyi Genç Şefi’ni seçen ‘S.Pellegrino Young Chef’ yarışması bu yıl Haziran’da İtalya’da yapılacak. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Akdeniz ülkeleri bölgesindeki seçmelerde TOİ’nin şefi İsmet Saz da jüride. Yarışmaya 30 yaşını aşmamış, bir restoranda en az 1 yıl çalışmış şefler katılabiliyor. Başvurular 30 Nisan’da bitiyor.

New York'tan Nişantaşı'na Julietta

Julietta çikolataları New York’ta meşhurdur. Dünyaca ünlü isimlere çikolata yapan Hülya Güneri’nin mağazasının önünde her gün sıra olur. İşte o çikolatalar hiç bekleyemeyeceğiniz bir yerde, artık nesli tükenmek üzere olan bakır ustası Kaya Kalaycı’nın Nişantaşı’ndaki mağazasında karşıma çıktı. Başta Şakirin Camii olmak üzere birçok ünlü yapının bakır işlerini yapan Kaya Kalaycı, kızı Rubina ile çikolata işine girmiş.

Tamamen doğal malzemelerden, şeker kullanmadan yapılan çikolataların içinde sakızdan viskiye kadar birçok lezzet var. Raf ömrü kısa olduğu için az miktarda hazırlanan Julietta çikolataları için bizde de uzun sıralar olur mu bilmiyorum ama kaçırılmaması gereken bir tat olduğu kesin.

SUŞİ CANAVARI İNARİ

Kuruçeşme’deki İnari son günlerin en konuşulan lokantalarından biri. Adının da çağrıştıracağı gibi Japon mutfağı sunan İnari’nin suşileri pek meşhur. Çileklisi, kaz ciğerlisi bile var. 60 kişilik şık restoran, akşamın erken saatlerinde dolmaya başlıyor. Bir anda kalabalıklaşıyor. Hafta içi erken boşalsa da hafta sonları müzikler ve ortam hareketleniyor, bir kulübe dönüşüyor. Değişik tatlara açıksanız İnari’yi mutlaka deneyin. Ve adını daha önce hiç duymadığınız en az iki şey sipariş verin!

FİLM FESTİVALİNİ AÇTIK

Sanatseverlerin kanını kaynatan 36’ıncı İstanbul Film Festivali’nin açılış partisi geçen Salı Klein’da yapıldı. Hem güzide kulübümüzün bu bahaneyle hafta içi açılmasına sevindik, hem de uzun zamandır görmediğimiz renkli simalarla karşılaştık. Bence festivale söyleşiler kadar böyle kafa dağıtmalı etkinlikler de şart.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder