Candaş Tolga Işık Kutlu olsun!
HABERİ PAYLAŞ

Gezi Parkı kapalı olunca parkın yanındaki kaldırımlarda kitap okumak isteyen gençleri polis uyardı: -Yaptığınız kanunsuzdur! “Hangisi?” diye sordu aralarından biri, “Kitap okumak mı? Kaldırım da oturmak mı?” Polis tekrar uyardı: - Arkadaşlar lütfen bize yardımcı olun, şu anda hep birlikte trafiği tıkıyoruz burada! Çocuklar güldü: “Farkında mısınız trafik zaten kapalı, etrafta araç yok.” 2014 Türkiye’sinde dün yaşanan bu komedi kol kola giren polisin kitap okuyan grubu İstiklal Caddesi’ne kadar uzaklaştırması ile noktalandı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Aynı dakikalarda Taksim’deki polis barikatı yüzünden 10 saniyelik yolu 5 dakikada geçmek zorunda kalan yaşlı bir teyze dayanamadı: -Yazıklar olsun size! Genç bir polis tutamadı kendini: - Bize değil bizi buraya dikenlere söyleyin, biz ister miyiz sizi üzmek? Amirlerimize anlatıyoruz... Sabahtan beri ne çektiğimizi bilseniz... Yaşlı kadın yumuşadı ve haklı bir soru sordu: - Senin yaşında oğlum var benim... Niye benim yolumu kesiyorsun? Ben sana ne yaptım?

Taksim Meydanı’ndan CNN International canlı yayın yapıyor... Muhabir Ivan Watson konuşurken araya elinde telsizle bir polis giriyor: -Jast a minut jast a minut... Ar yu jornalist? Ar yu jornalist? Cam hiyır piliz...Cam hiyır piliz.... Pasport piliz pasport piliz... Wiç kanal?? Wiç kanal? Pasport end jornalist card? CNN muhabiri canlı yayında basın kartını gösterirken yakası çekilip, itip kakılmaya başlıyor, kamera iniyor... Gazeteci götürülürken tüm dünyaya orijinali İngilizce dublajlı bir şekilde rezil oluyoruz: “Vere is yor pasport? Vere is yor pasport? Kam wit as! Kam vit as!”

‘İkinci bir anonsa kadar durdurulan’ şehir hatları seferleri, Taksim’e çıkan bütün yolların kapatılması yetmezmiş gibi Taksim’den meydana ve Gezi Parkı’na çıkan tüm yolların da kapatılması, sırt çantalı polisler... Taksim’in marjinal grupların işgalinden kurtarılmasının yıldönümü kutlu olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder