Gündem Kuşların muhteşem şovu!

Kuşların muhteşem şovu!

Paylaş
Kuşların muhteşem şovu!

Kuşların muhteşem şovu!

Taksim semalarında akşam saatlerinde süzülmeye başlayan sığırcık kuşları, çevre sakinleri ve turistlere görsel bir şölen sunuyor. Dün akşam saatlerinde de böyle bir şölen yaşandı.

Haberin Devamı

Göçmen kuşlardan olan sığırcıklar, son günlerde geceyi Taksim’de geçirmeye başladı. Güneşin batmaya başladığı saatlerde gökyüzünde yüzlerce kuştan oluşan bir sürü beliriyor, adeta kara bir bulut gibi. Az sonra, ışıklandırma ve işyeri lambalarının aydınlattığı Taksim semalarında, bir o yana, bir bu yana kanat çırpıyorlar, gökyüzünde, ilginç figürler oluşuyor. Zaman zaman iki yöne ayrılan sürü, birbirine çarpmadan tekrar bir araya geliyor. Bir süre sonra İstiklal Caddesi girişindeki, Fransız Konsolosluğu’nun bahçesine iniyorlar. Kimisi ağaçların üzerinde yer buluyor, kimisi de çevredeki kablolara konuyor. Ağaçların üzerinde çıkardıkları sesler dakikalarca sürüyor. Çevredekiler de bu şovu ilgiyle izleyip, görüntülüyor.

Haberin Devamı

ŞİKAYET KONUSU OLMUŞTU

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sığırcıkların, özellikle kış aylarında yerleşim bölgelerini mekan tutmalarına sıkça rastlanıyor. Sayıları çoğalınca dikkat çekiyorlar. Bazı yerleşim bölgelerinde, çıkardıkları ses ve dışkıları şikayet konusu oluyor. Hatta belediyeler, kuşlara zarar vermeden uzaklaştırmak için, çeşitli yollara başvuruyor.

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, (DHA)