Ekonomi Kurucuların adayı Kayhan

Kurucuların adayı Kayhan

Paylaş
Kurucuların adayı Kayhan

TÜSİAD kurucu üyelerinden Selçuk Yaşar, başkanlık seçimlerine ilişkin görüşlerini netleştirmek üzere cuma günü toplanacak Başkanlar Konseyi'nde Muharrem Kayhan isminin öne çıktığını söyledi

ANKETLERDE ADI YOK

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ocakta başkanlık koltuğundan ayrılacak. TÜSİAD’ın başkanlığını iki dönem yürüten Yalçındağ, yeni seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından yapılan anketlerde, başkanlık için Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk’in adları ön plana çıkmıştı.

CUMA GÜNÜ TOPLANACAKLAR

Şahenk geçen hafta başkanlığa aday olmayacağını açıklarken, “Ümit Boyner bu görevi başarıyla yürütebilir” demişti. Patronlar kulübünün 21 Ocak’ta gerçekleşecek seçimleri öncesi bir isim de TÜSİAD kurucularından geldi. Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, kurucu üyelerin cuma günü Koç Holding’de toplanacaklarını belirtirken, kurucuların Muharrem Hilmi Kayhan ismini konuştuğunu bildirdi.

KURUCULARIN LİSTESİNDE

Selçuk Yaşar, “Toplantı için benim bir önerim yok, ancak Muharrem Hilmi Kayhan düşünülüyor” dedi. Kurucular toplantısı TÜSİAD’ın başkanının belirlenmesinde kilit rol oynuyor. TÜSİAD’ın kurucuları, Selçuk Yaşar dışında şu isimlerden oluşuyor: Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı, Sakıp Sabancı, Raşit Özsaruhan, Ahmet Sapmaz, Feyyaz Berker, Melih Ozakat, İbrahim Bodur, Hikmet Erenyol, Osman Boyner ve Muzaffer Gazioğlu.

KAYHAN ESKİ BAŞKANLARDAN

Muharrem Kayhan, TÜSİAD’da 1997’de bir yıl başkanlık yaptı. 2001-2004 yılları arasında Tuncay Özilhan’ın TÜSİAD Başkanlığı zamanında Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevinde bulunan Kayhan, kardeşi Hilmi Kayhan ile birlikte Söktaş Tekstil’in sahibi. Söktaş 1971’den beri Aydın’ın Söke ilçesinde iplik ve kumaş üretiyor. Hindistan’da da bir fabrikası bulunan Söktaş, ayrıca Efeler Çiftliği’nin sahibi.

2

Haberin Devamı