Efe Teksoy Kurucu (The Founder)
HABERİ PAYLAŞ

Kurucu (The Founder)

Haberin Devamı

Kurucu (The Founder); 52 yaşına kadar sıradan bir hayat sürmüş adamın azim ve kararlılıkla dünyanın en zengin insanları arasına girmesini anlatıyor. Film izleyiciye her yaşta başarıya ulaşabileceği mesajını veriyor. Günümüzde hemen hemen her cadde ve AVM’de görebileceğimiz McDonald’s restoranlarının bu kadar nasıl yaygınlaştığı herkesin merak ettiği bir sorudur. Özellikle McDonald’s ambleminde bulunan sarı (M) halkalarının hikâyesini dinlemek ve ne ifade ettiğini öğrenmek istiyorsanız bu film tam size göre. Ray Kroc’un gerçek hayatını konu alan yapımın bütçesi 7 milyon dolar.

Kurucu (The Founder)

MCDONALD’S



1954 yılında milkshake makineleri pazarlayan gezgin satıcı Ray Kroc (Michael Keaton) ve karısı Ehtel (Laura Dern) ile mutlu ve orta halli bir hayat sürmektedir. Bir gün ABD-Güney Kaliforniya’da bulunan restorandan sipariş alır. Teslimat yapmaya gittiğinde Mac ve Dick McDonald adlı iki kardeşin kurduğu restoranla karşılaşır. Bu restoran o zamana kadar hiç görülmemiş bir teknik ve servis hızıyla sunum yapan McDonalds’tır. Çalışma düzeninden etkilenen Ray, kardeşlere bu restoranı büyütmeyi teklif eder. Ancak McDonald’lar bunu daha önce denemiş ve başarısız olduklarından bu teklife başta sıcak bakmazlar. Ama Ray’in ikna edici ısrarları artınca restoran zinciri oluşturmasına izin verirler. Ray, önceleri zorluklarla karşılaşsa da işleri büyütür. Bu büyüme kardeşlerle arasında bir takım sorunlara yol açar. Fakat Ray’in durmaya hiç niyeti yoktur.

Kurucu (The Founder)

KAMERA ARKASI

  • Ray Kroc rolü ilk olarak Tom Hanks’e teklif edilmişti. Ama Hanks rolü geri çevirdi.
  • Yapım ekibinin istediği yerlerde mevcut McDonald’s restoranları bulunmamaktaydı. Filmde görülen McDonald’s restoranları boş olan park alanlarına sıfırdan inşa edildi.
  • Michael Keaton, gerçek hayatta yaşamış olan Ray Kroc’un piyano çalmayı sevdiğini öğrendikten sonra filmin hazırlık aşamasında piyano dersleri aldı.
  • Filmin çekimleri 22 günde tamamlandı.

Kurucu (The Founder)


BONKÖR MICHAEL KEATON

  • Film çekimlerinin yorucu geçtiği bir günün sonunda cömert olarak bilinen Michael Keaton bir sürpriz yaptı. Yorulmuş olan tüm çalışma arkadaşları için 2 dondurma kamyonu kiralayarak dondurma ikram etti.
  • Michael Keaton, rolüne hazırlanabilmesi için filmin yapımcı ve yönetmeni Ray Kroc hakkında çok sayıda röportaj ve video görüntüsü verdiler.

Kurucu (The Founder)

İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder