Kuru Kayısılı Bademli Şekersiz Biscotti tarifi

Şeker kullanılmayan lezzetli ürünler ortaya çıkarmak mümkün mü? Sizler için içinde hiç işlenmiş şeker olmayan Kuru Kayısılı Bademli Şekersiz Biscotti nasıl yapılır anlatıyoruz. İşte tarifimiz.

2 adet yumurta 2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (60 gr) 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 su bardağı toz badem 1,5 su bardağı tam buğday unu 1 çay bardağı küçük kesilmiş gün kurusu kayısı 1/2 çay bardağı iri doğranmış çiğ badem 1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla limon Ölçü bilgisi: 1 su bardağı: 240 ml 1 çay bardağı: 150 ml (ajda boy)

Malzemeler

2 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (60 gr)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı toz badem
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı küçük kesilmiş gün kurusu kayısı
1/2 çay bardağı iri doğranmış çiğ badem
1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla limon

Ölçü bilgisi: 1 su bardağı: 240 ml 1 çay bardağı: 150 ml (ajda boy)

Hurma püresi yapmak için 5-6 adet orta boy hurmayı çok az sıcak suda bekletip blenderda püre haline getirin. Yumurta, hurma püresi ve zeytinyağı bir kaba alın. Çatalla karıştırın.

Yapılışı

Hurma püresi yapmak için 5-6 adet orta boy hurmayı çok az sıcak suda bekletip blenderda püre haline getirin. Yumurta, hurma püresi ve zeytinyağı bir kaba alın. Çatalla karıştırın.

Sıvı malzemelerin üzerine toz badem, karbonat ve limonu, son olarak kontrollü olarak tam buğday ununu ekleyin, önce kaşıkla karıştırın. Daha sonra elinizde hamur iyice toparlanana kadar yoğurun. Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz.

Yapılışı

Sıvı malzemelerin üzerine toz badem, karbonat ve limonu, son olarak kontrollü olarak tam buğday ununu ekleyin, önce kaşıkla karıştırın. Daha sonra elinizde hamur iyice toparlanana kadar yoğurun. Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz.



Son olarak kuru kayısı ve bademleri ekleyin ve hamuru yoğurarak karıştırın.

Yapılışı

Son olarak kuru kayısı ve bademleri ekleyin ve hamuru yoğurarak karıştırın.

Fırın tepsinine yağlı kağıt serin. Hamura elinizle dikdörtgen şekil verin. Önceden ısıtılmış fırında 175C de 20 dakika pişirin.

Yapılışı

Fırın tepsinine yağlı kağıt serin. Hamura elinizle dikdörtgen şekil verin. Önceden ısıtılmış fırında 175C de 20 dakika pişirin.

Pişen hamuru fırından çıkarın. Soğuması için telin üzerine alın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra keskin bir bıçakla yaklaşık bir parmak kalınlığında ince dilimler kesin. Dilimleri fırın tepsinine yerleştirin. Fırın ısısını 160 C ye düşürün ve biscottiler kıtır kıvama gelene 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra hava almayan kapaklı bir kapta muhafaza edin. Afiyet olsun. Daha fazla tarif için: sekersizlezzetler.com

Yapılışı

Pişen hamuru fırından çıkarın. Soğuması için telin üzerine alın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra keskin bir bıçakla yaklaşık bir parmak kalınlığında ince dilimler kesin. Dilimleri fırın tepsinine yerleştirin. Fırın ısısını 160 C ye düşürün ve biscottiler kıtır kıvama gelene 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra hava almayan kapaklı bir kapta muhafaza edin. Afiyet olsun.

Daha fazla tarif için: sekersizlezzetler.com



Sonuç