Siyaset Kurtulmuş: siyasete nezaketi ve çözümü getiriyoruz
Paylaş
Kurtulmuş: siyasete nezaketi ve çözümü getiriyoruz

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Siyasete, zarafeti, nezaketi ve çözümü getiriyoruz. Türkiye'de ötekileştirmeyen bir dil üzerinden siyaset yapıyoruz" dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığınca Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Kurtulmuş, HAS Parti’nin, kuruluşu, teşkilatlanması ve diğer faaliyetlerini sürdürürken diğer partilerden çok önce seçim çalışmalarına başladığını söyledi.
Kurtulmuş, Türkiye’nin dört bir yanındaki halktan güzel sesler duyduklarını ifade ederek, genel seçimlere kadar yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Tüm partilerin programlarını ve seçim beyannamelerini incelediğini dile getiren Kurtulmuş, "Hepsini okumuş ve incelemiş biri olarak söylüyorum, HAS Parti’nin seçim beyannamesi Türkiye’deki en iddialı hükümet protokollarının başında geliyor. Türkiye için tüm konularda ne yapılacağını ana hatlarıyla izah ediyoruz" diye konuştu.

Kurtulmuş, İstanbul’da güçlü olan ve barajları aşan partinin tüm Türkiye’de engelleri aşmış olacağını aktardı.
Türkiye’nin önündeki en önemli siyasi diyalektiğin "Eski Türkiye-Yeni Türkiye" diyalektiği olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Eski Türkiye, siyaset diliyle siyaset yöntemiyle muhtevasıyla Türkiye’nin ayaklarından çeken, Türkiye’yi geriye götüren ve Türkiye’nin ileri bir ülke olmasını engelleyen bir siyasettir. HAS Parti’nin dışındaki tüm siyasi partiler, özellikle iktidar ve ana muhalefet partisi, eski Türkiye’nin temsilcisidir. Eski Türkiye’de birbirini anlamak, ortak bir noktada çözüm üretmek, halkın derdine derman olmak, Türkiye’nin dertlerine kalıcı çözüm üretmek diye bir endişe yoktur. Eski Türkiye’de karşı taraftakini ötekileştirmek, kamplaştırmak, uzaklaştırmak ve bunun üzerinden siyaset yapmak vardır. Eski Türkiye’de bol bol polemik vardır. Ancak oyun bitmiştir, devran dönmüştür, halkın sesi yükseliyor, Türkiye’nin medeniyet güneşi doğuyor. Siyasete, zarafeti, nezaketi ve çözümü getiriyoruz. Türkiye’de ötekileştirmeyen bir dil üzerinden siyaset yapıyoruz. Bunları sadece sözle değil, pratik olarak yapıyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye’deki tüm kesimlerden milletvekili adayımız var. Gayrimüslim, inançlı, başı açık veya kapalı, Alevi veya Sünni, Kürt veya Türk. Biz insanları kökenlerine, etnik yapılarına, yaşam tarzlarına göre ayırmıyoruz. Biz basit kamplaşmalar üzerinden kutuplaştırmıyoruz. Siyasete bir ayrım getirmek gerekirse hakkına razı olup, hakkını helalinden çoğaltmak isteyen helalzadelerle hakkına razı olmayıp milletin hakkını yiyen haramzadelerle mücadelenin bayraktarlığını yapıyoruz."

AK Parti ile CHP arasında çok derin bir mücadele olduğunun zannedildiğini ancak böyle bir şey olmadığını iddia eden Kurtulmuş, iki partinin ekonomi politikalarının da aynı olduğunu ve halkın fakirleştiğini kaydetti.

Haberin Devamı

HAS Parti’nin Türkiye’nin geleceğini kurduğunu söyleyen Kurtulmuş, "İktidar ve muhalefet arasındaki tartışmalar, hakaretleşmeler bitmez. Çünkü onların ufukları, seçimlerin içeriğine dair bir şey konuşmaya yetmez" dedi.

Partinin milletvekili adaylarından Bilgehan Doğru da öncelikle insana değer veren bir parti olduğu için HAS Parti’de yer aldığını ifade ederek, "Has Parti, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayacağını beyan ederek siyasete yeni bir üslup getirmiştir. Güç merkezli değil, hak merkezli bir partidir" diye konuştu.