Siyaset Kurtulmuş: Seçimlere yetişeceğiz
Paylaş
Kurtulmuş: Seçimlere yetişeceğiz

Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Numan Kurtulmuş, yeni partinin seçimlere yetişeceğini söyledi

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla, saat 18.00 sıralarında Ankara’dan İstanbul’a gelen Saadet Partisi eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Başbakan Numan” sloganları ve karanfillerle karşılandı.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevinden geçtiğimiz Cuma günü istifa ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Saadet Partisi içinde hep beraber bildiğimiz, gördüğümüz milletin ve kamuoyunun gözü önünde olan olaylar sonucunda geçen hafta Cuma günü Saadet Partisi Genel Başkanlığını ve Saadet Partisi'ni bırakmış olduk.

Arkasından bir müddet arkadaşlarımız ile birlikte durum değerlendirmesi yapacağız. Sadece bizim camiamızı değil bütün Türkiye’nin bütün kamuoyunun görüşlerini almaya gayret edeceğiz.

Türkiye’yi ve bütün Anadolu’yu dolaşarak inşallah bu yolu en kısa zamanda tamamlayarak, Türkiye’de milletin ve tarihin bize yüklediği sorumlulukları yerine getirerek, gerekli sonuca ulaşmayı gayret edeceğiz.”

PARTİ SEÇİMLERE YETİŞECEK

Bir gazetecinin “Kuracağınız yeni parti seçimlere yetişecek mi ?” sorusunu Kurtulmuş, “Tabiki seçime girecek bir siyasi oluşumun gerçekleşmesi için gayret ediyoruz. Türkiye’nin her tarafında, her şehrinde Cuma gününden bu yana fevkalade ciddi bir ilginin olduğunu görüyoruz.

Önce tabii ki partileri masa başında kurmak değil, milletle birlikte sahada, milletin ilgisini doğru bir şekilde kabul etmek esasdır“ dedi.

Öte yandan Numan Kurtulmuş, yeni kuracakları partiyle ilgili olarak Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile bir görüşme yapmadığını ve bunların spekülasyon olduğunu söyledi.

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı