Siyaset Kurtulmuş: AK Parti, CHP'nin yanlışlarını fırsat bilmemeli
Paylaş
Kurtulmuş: AK Parti, CHP'nin yanlışlarını fırsat bilmemeli

Kurtulmuş: AK Parti, CHP'nin yanlışlarını fırsat bilmemeli

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un sözlerine ilişkin, "İktidar partisi, CHP’nin bu yanlış çıkışlarını fırsat bilmemeli" dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Uşak’ta partisinin il başkanlığınca düzenlenen etkinlikte, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum’un tartışmalara yol açan sözlerini değerlendiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Allah her iktidara CHP gibi bir ana muhalefet partisi nasip etsin. İktidar ne zaman sıkıntıya düşse, sanki kasıtlı olarak, sanki planlanmış gibi CHP’liler öyle bir söz söylüyor ki, her şey tersine dönüyor. CHP’nin bu çıkışları AKP iktidarının değirmenine su taşımaktan başka anlam taşımaz. Süheyl Batum bunu ispatlayan çok enteresan bir çıkış yaptı. Bu memlekette askeri ihtilaller devri tamamen tarihte kalmıştır. Hiç bir hükümete karşı olağanüstü bir dönem olmayacaktır. Muhalefet ya da iktidar partisi, askerin arkasına sığınarak siyaset yapmayı bırakmalı. Bu ülkede darbe olsaydı 27 Nisanda olurdu. Balyozlar, çekiçler ihtilal olarak gerçekleşirdi. İhtilal bahanesi arkasında siyaset yapmak yanlış. İktidar partisi CHP’nin bu yanlış çıkışlarını fırsat bilmemeli. AKP 2002’den itibaren iktidardır. Bu çıkışlar hep AKP’nin işine yaramıştır."

Haberin Devamı

Kurtulmuş, cinsel suçlara karşı cezaları artıran kanun teklifinde yer alan kastrasyon (ilaçla testesteron hormonu seviyesinin düşürülerek hadım edilmesi) uygulaması konusunu iki yıl önce kendisinin gündeme getirdiğini, bunun magazinleştirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

-MISIR VE TUNUS’TAKİ OLAYLAR-

Kurtulmuş, HAS Parti’nin Mısır halkının yanında olduğunu ve özgürlük mücadelesini desteklediklerini söyledi.

Mısır halkının bu olgun tavrı sonuna kadar devam ettireceğine inandığını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Dünyada batı yanlısı diktatörlerin sonu gelmiştir. Dünyada firavunlar-karunlar devri sona ermiştir. Yaşanan olaylarda ne yazık ki Türkiye üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. ’Mısır halkı kendi kaderini tayin etmeli’ diyerek olay geçiştirilmemeli. Türkiye, Mısır halkının yanında olmalıdır. İsrail ve ABD, Mısır hükümetini gözden çıkaramıyor, çünkü yaşananlardan fevkalade rahatsızlar. Bölgede Türkiye üzerinde bir rol modellik tartışması yapılıyor. Türkiye’nin ekonomik ve siyasal politikalarının bölgeye model olması gündeme getiriliyor. Başkalarının diktiği elbiseyle olsa olsa fotomodel olunur. Türkiye bölgesinde fotomodel değil model olmalıdır."

Haberin Devamı

Partisinin seçimlerde "baraj" diye bir sorunun olmadığını savunan Numan Kurtulmuş, toplantının ardından kent merkezinde esnaf ziyaretleri yaptı.