Gündem Kurtarmaya gidiyorlar

Kurtarmaya gidiyorlar

Paylaş
Kurtarmaya gidiyorlar

Libya'da kurtarılmayı bekleyen yüzlerce Türkü topluca ülkeden çıkarmak için harekete geçildi. Yarın öğlen saatlerinde 2 feribot ve 1 fırkateyn Afrika kıyılarında olacak

Libya'da çıkan isyanın ardından ülkede mahsur kalan Türkleri kurtarmak için sabah saatlerinde gönderilen uçaklar havaalanına iniş yapamamıştı. Milislerin havaalanını tahrip ettiği, bölgedeki sivillerin stadyumda toplandığı gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

Bu gelişmelerin ardından Türk vatandaşlarını kurtarmak için İDO en modern iki feribotunu gönderme kararı aldı.

>>TÜRK UÇAKLARI HAVAALANINA İNEMEDEN DÖNDÜ

Osmangazi ve Orhangazi feribotları bugün saat 13.00'de hareket etti. 22 saatlik yolculuğun ardından Libya'daki Türklerin tahliyesi başlayacak.

Kızılay ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden görevlilerin de hazır olduğu feribotlarda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün görevlendireceği Özel Harekatçılar da bulunacak.

Feribotların Akdeniz'deki güvenliğini ise Aksaz Deniz Üssü'nden görevlendirilecek bir fırkateyn üstlenecek.

İki feribotun yaklaşık 2 bin 400 Türk'ü Libya'dan çıkarması bekleniyor. Kurtarılan Türklerin yiyecek ve içecek ihtiyaçları Kızılay'ın hazırladığı kumanyalarla sağlanacak.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ'NDEN KRİZ MERKEZİ

Türk Dışişleri Bakanlığı da, Ortadoğu bölgesindeki Türk vatandaşlarını etkileme potansiyeli bulunabilecek gelişmeleri takip etmek ve vatandaşların durumlarıyla ilgilenmek amacıyla "Kriz Merkezi" oluşturdu.

Kriz Merkezi'ne ulaşılabilecek telefon ve faks numaralarıyla e-posta adresi ise şöyle:

Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi

Telefon: 0312-292 2600, 0312-292 2601, 0312-292 2602

Faks: 0312-292 2754

E-posta: kriz1@mfa.gov.tr, kriz2@mfa.gov.tr, kriz3@mfa.gov.tr

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türk vatandaşlarının talepleri doğrultusunda geçici olarak nakledilmeleri amacıyla ilave seferler yapacak uçakların beklemede olduğu kaydedildi. Açıklamada, Bingazi ve cevresinde faaliyet gösteren Türk şirketleri ve çalışanlarıyla ilgili olarak gelen taleplerin 24 saat mesai düzeninde çalışan Trablus Büyükelçiliği ve Bingazi Başkonsolosluğu ile paylaşıldığı, alınan bilgilerin müracaat sahiplerine ulaştırıldığı kaydedildi.