Siyaset Kürkçü: Biz çocukları arayıp bulma kurumu değiliz
Paylaş
Kürkçü: Biz çocukları arayıp bulma kurumu değiliz

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların ailelerini örtülü bir siyaset içinde edilgen rol oynamakla itham ederek, 'Biz askere alma dairesi olarak iş görmediğimiz gibi çocukları arayıp bulma kurumu değiliz' dedi

Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, PKK tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili hükümeti ve aileleri eleştirdi.

'ÇOCUKLAR GİTMEYİ KENDİ SEÇTİ'

Çocukların gitmeyi kendilerinin seçtikleri dağda kendilerine güvenli bir mekan bulduklarını iddia eden Kürkçü, "Hükümetin aslında savaştırılmadıkları belli olan çocukların sığınmış oldukları bir kurumu yola getirmek için, onunla yukarıdan ilişki kurmak için HDP’nin, BDP’nin ve Amed Belediyesi’nin kapısına dayanmasında anlaşılacak hiçbir şey yok. Biz buradan hükümete çağrıda bulunuyoruz, siz evlerinden ayrılarak sınırın ötesine geçen ve orada kendilerine bir güvenli mekan bulduklarını düşünen ve buraya gitmeyi seçmiş olan çocukların ailelerine kavuşmalarını istiyorsanız yapacağınız en önemli şey barış sürecine hız vermek, çatışmayı ortadan kaldırmak, böylelikle herkesle birlikte o çocukların geri dönmelerine yardımcı olmaktır. Biz askere alma dairesi olarak iş görmediğimiz gibi çocukları arayıp bulma kurumu değiliz. Biz o ailelerin sıkıntısını anlıyoruz, o çocuklar eğer hakikaten ailelerine geri dönecek olsalar, onları bekleyen geleceğin ne olduğu hakkında bize kim hangi garantiyi verebilir" ifadelerini kullandı.

'SİYASİ SONUÇ İSTİYORSANIZ SİYASİ YOLDAN GİTMEK GEREKİR'

Bir teröriste parka verdiğini gösteren fotoğraftaki kişinin 45 yıl hüküm giydiğini belirten Kürkçü, "Bu çocukların geldiklerinde kendilerini bekleyen geleceğin bu olduğunu bile bile o çocukların buraya gelmesini bekliyorsunuz, hem de bunu bizim yapmamızı bekliyorsunuz, çok şey bekliyorsunuz. Ben ailelere tavsiye ederim, hem bizimle hem hükümetle diyalog kursunlar. Bu sorunun çözümü bu tür kapıya dayanmalarda değildir" diye konuştu.

15 yaşındaki bir çocuğun kendine göre bir muhakemesi ve öz saygısı olduğunu kaydeden Kürkçü, ‘kaçırıldılar’ ifadelerinin karşı karşıya olunan olguyu açıklamadığını belirtti. Siyasi bir sonuç alınmak isteniyorsa siyasi yollardan gidilmesi gerektiğini söyleyen Kürkçü, "Eğer siyasi bir sonuç almak istiyorsanız, siyasi yollardan gitmek gerekir. Aslında örtülü bir siyasetin içinde edilgen bir rol oynamak anne ve babalar için tavsiye edilecek bir şey değil. Bunun arkasında AK parti siyasi olduğu belli değil mi? Made in AK Parti icraatı ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

'SENİN OLSA OLSA YUMUŞAK G PLANIN OLUR'


"Ne yahu senin B planın, senin olsa olsa Ğ planın olur, ondan da bir şey çıkmaz" diyerek Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kürkçü, HDP üyelerinin Gaziosmanpaşa Meydanı’nda açmak istedikleri Öcalan’a özgürlük standında yaşanan olayları eleştirdi.

İHA

Haberin Devamı