Yaşam Küresel ısınma var mı yok mu?

Küresel ısınma var mı yok mu?

Paylaş
Küresel ısınma var mı yok mu?

Her geçen gün Dünya'yı yok oluşun eşiğine götürdüğü iddia edilen küresel ısınma ile ilgili komplo teorileri bitmek tükenmek bilmiyor

Bilim adamları küresel ısınma yüzünden Dünya'nın her geçen gün sona bir adım daha yaklaştığını iddia ediyor. Komplo teorisyenleri ise küresel ısınmayla ilgili verilerin “kasıtlı” üretildiği görüşünde. Ancak, bu konuda Doğu’yu mu Batı’yı mı, sağcıları mı yoksa solcuları mı suçlayacakları konusunda birlik olamıyorlar.

İngiliz Telegraph Gazetesi ortaya atılan 8 komployu yayınladı...

1- ABD’NİN UYDURMASI:

Rus siyaset bilimci Andrey Areşev’e göre küresel ısınmayı gizli silahlarını denemek isteyen ABD uydurdu. ABD, silah denemeleri sonunda bazı ülkelerde kuraklık yaşanacağı ve tohumlar yok olacağı için iklim değişikliği tartışması yarattı.

2- BATI KARŞITLARININ UYDURMASI:

İngiliz gazeteci Melanie Phillips, iklim değişikliği tartışmalarının küreselleşme karşıtlarıyla el ele olan, Amerikan ve Batı karşıtı bir solcu görüşün ürünü olduğunu iddia ediyor. Bu görüş “Endüstri toplumları tarafından yaratılan dünya kötüdür” tezinden yola çıkıyor.

3-DOĞU KARŞITLARININ UYDURMASI:

Çinli yazar Gou Hongyang, küresel ısınmanın Batı’nın, gelişmekte olan ülkelerin dünyanın zenginliğinden payını almasını engellemek için ortaya attığı bir iddia olduğunu savunuyor.

4-MEDYANIN UYDURMASI:

Amerikalı senatör James Inhofe’ye göre tamamen medyanın abartması.



5-SAĞCI TEORİ:

2007 yılında Channel 4’da yayımlanan belgeselde, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ın ülkesinin enerji sanayiini sendikalardan bağımsız hale getirmek ve nükleer enerjiyi pompalamak için küresel ısınma iddiasını ortaya attığı iddia edildi.

6-SOLCU TEORİ:

Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vaclav Klaus, iklim değişikliğine ilişkin korkuların insanlığın ani ve özgürce gelişimine engel olmak için kullanıldığı iddiasında.

7-BASİT TEORİ:

İngiliz yönetmen Martin Durkin’e göre bilim insanları maddi kaynak bulmak için küresel ısınma tehdidini ortaya attı.

8-İNSANLIK YARIŞINDAN KURTULMAK İÇİN ÜRETİLEN TEORİ:

Yazar Alan Caruba, çevrecilerin insan yaşamındaki ekonomik büyümeyi aşağı çekmek istediklerini öne sürüyor.

BM’nin raporuna göre 2010 yılında dünyada 373 felaket gerçekleşti.

HABERTÜRK

2

Haberin Devamı