Gündem Kurban yolsuzluğunda 31 tutuklama istemi

Kurban yolsuzluğunda 31 tutuklama istemi

Paylaş
Kurban yolsuzluğunda 31 tutuklama istemi

Kurban bağışı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 63 kişiden 31'i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 7 ilde eş zamanlı başlatılan 'Kurban Operasyonu'nda gözaltına alınan 63 kişiden 4'ü emniyetteki sorgulamalarının ardından, 28 kişide soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey tarafından serbest bırakıldı.

DENİZ FENERİ-LÖSEV-MEHMETÇİK VAKFI


Aralarında Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel ve TOBB Başkan Yardımcısı ve Ankara Et Borsası Başkanı Faik Yavuz ile 2 noter vekili ve bir imamında bulunduğu 31 kişi ise bugün tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Sanıkların 'ihaleye fesat karıştırmak', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'sahtecilik' suçlarından mahkemeye sevk edildikleri öğrenildi. LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer emniyet müdürlüğü çıkışında yaptığı konuşmada, gerekli bilgi ve belgeleri polise ilettiklerini, suçlamaları kabul etmediklerini ve açıklamayı daha sonra yapacaklarını söyledi.

Ankara, Sakarya, Isparta, Balıkesir, Erzurum, Gaziantep ve Diyarbakır illerini kapsayan operasyonda sanıkların kesilmemiş kurbanı kesmiş göstererek yaklaşık 40 milyon TL vurgun yaptığı belirtildi.