Gündem Küçük kızlara lüks hayat vaadi

Küçük kızlara lüks hayat vaadi

Paylaş
Küçük kızlara lüks hayat vaadi

Konya'da Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 ilde eş zamanlı olarak yapılan fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 7'si kadın 36 kişi adliyeye sevk edildi

Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 1 Ekim Cuma günü Konya’nın Seydişehir ve Beyşehir İlçesi ile Sakarya, Antalya ve Gaziantep'te eş zamanlı olarak fuhuş operasyonu düzenledi.

PAHALI CEP TELEFONLARI VE GİYSİLERLE KANDIRMIŞ

Operasyonda aralarında 7'si kadın 36 şüpheli gözaltına alındı. Ele başılığını 40 yaşındaki Şükrü Ç.'nin yaptığı öne sürülen şebeke üyelerinin 15 yaşındaki B.K., Ş.B. ve B.K.'yı lüks hayatla kandırıp arkadaşlık kurduğu, onlara pahalı cep telefonları ve giysiler hediye ederek kendilerine aşık edip ilişkiye girdikleri, ardından başka erkeklerle para karşılığında ilişkiye girmeye zorladıkları iddia edildi.

Şebeke üyelerinden bir hayat kadınının 2006 yılında 80 yaşındaki M.C. ile evlendiği ve böylece kendisine evli kadın görüntüsü vererek daha rahat fuhuş yapmak istediği iddia edildi.

Hayat kadının, 80 yaşındaki M.C.'nin de evde olduğu sırada başka erkeklerle ilişkiye girdiği öne sürüldü. Şebeke üyelerinin fuhuşa sürüklediği 17 kadından 5'inin Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu olduğu, yabancı uyruklu kadınlardan 2'sinde frengi hastalığı bulunduğu tespit edildi.

Yabancı kadınlar sınır dışı edilecek. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 20 bin TL ile 4 otomobil ve 1 motosiklete el konuldu.

‘Fuhuş amacıyla örgüt kurmak, fuhuşa teşvik ve aracılık etmek, yer temin etmek, İnsan ticareti yapmak ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından gözaltına alınan 7'si kadın 36 şüpheli sorguları ardından adliyeye sevk edildi.

Özgür SARI-Ali SAYLAM/KONYA (DHA)