Spor Kubica: Bu sezon yarışmalıyım

Kubica: Bu sezon yarışmalıyım

Paylaş
Kubica: Bu sezon yarışmalıyım

Formula 1'de Renault takımının Polonyalı pilotu Robert Kubica, İtalya'da katıldığı rallide kaza yaptıktan sonra ilk kez konuştu

Polonyalı sürücü ağır yaralandığı kaza sonrasında ilk demecini, İtalya’nın ünlü spor gazetesi "La Gazzetta Dello Sport"a verdi.

"Bu yaşananlar için üzgünüm. Böyle bir şey olmamalıydı. Kazaya dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Bana her şeyi menajerim Daniele Morelli anlattı" diyen Kubica, hayatın bu kadar tehlikeli olabileceğini düşünmediğini belirtti.

"PİSTLERE DÖNÜŞ HAZIRLIĞINA BAŞLAYACAĞIM"

Kazanın ardından ailesinin Polonya’dan hemen geldiğini aktaran tecrübeli pilot, "Anneme acı çektirdiğim için üzgünüm. Biraz ağrılarım var. Son operasyondan sonra pistlere dönüş hazırlıklarına başlayacağım" dedi.

Formula 1’in yeni sezonunda mutlaka yarışmak istediğini ifade eden Kubica, kafa olarak çok iyi pistlere döneceğini bildirdi. Kaza sonrasında sağ elini kaybedebileceği yorumları yapılan Kubica, elinin durumuyla ilgili son bilgileri de paylaştı.

Tecrübeli sürücü, elinin şu an daha iyi olduğunu, parmaklarını hissettiğini, ancak bir operasyon daha geçirmesi gerektiğini açıkladı.

"TEKRAR RALLİYE KATILIR MIYIM BİLMİYORUM"

Formula 1 camiasından pek çok kişinin kendisiyle yakından ilgilendiğini ve insanların neden bu ralliye katıldığını sorduğunu söyleyen 26 yaşındaki pilot, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu F1 için bir antrenmandı, tecrübeydi. Bana konsantrasyon açısından yardımcı oluyor. Tekrar böyle bir ralliye katılır mıyım, göreceğiz."

Polonyalı pilot, 6 Şubatta İtalya’nın Savona kentinde katıldığı Ronde Di Andora Rallisi’nde geçirdiği kazada ağır yaralanmıştı.

Haberin Devamı