Eğitim - Kariyer Kuantum Çocuk Akademisi açıldı

Kuantum Çocuk Akademisi açıldı

Paylaş
Kuantum Çocuk Akademisi açıldı

Çağımızda ülkeler gelişmişlik düzeyini yükseltmek için eğitim yaşını düşürürken yeni yöntemlere başvuruyorlar. 0-6 yaş gurubundaki çocukların kaliteli eğitim almaları için yeni metotlar geliştirildi. Bunlardan birisi de dünyada yeni uygulamaya konulan kuantum akademileridir.

Türkiye’de ilk kez “ Kuantum Düşünce Tekniği “ temeline dayanarak kurulan bir Kreş ve Anaokulu olma özelliğini taşıyan Kuantum Çocuk Akademisi; “Okul Öncesi Eğitim’de Fark Yaratan bir Anaokulu“ yaklaşımıyla İzmir Çiğli’de açıldı.

Açılışta bir açıklamada bulunan İlknur Erol Kansu çocukların zeki ve özel olduklarını belirterek, “Güçlü yanları beslenmeli, farklı yanlarına saygı gösterilmelidir. Özellikle Okul Öncesi (0-6 Yaş) döneminde çocuğun Duygusal Sağlığı 1. Derecede önemlidir ve önceliklidir. Korku, öfke ve nefretduygularından arınmış, Öz değer ve Özgüveni yüksek, hayalleri örselenmemiş, kendine, topluma ve doğaya saygılı, Özgür ve Sevgi dolu bir bilinçle büyüyen, gelişen ve eğitim gören çocuklar, hayatlarının her aşamasında mutlu ve başarılı olurlar.

Bu nedenle bilincin oluştuğu ve geliştiği 0-6 Yaş aralığı; Aile-Çocuk-Eğitim birlikteliğinin en sağlam şekilde olmasının gerektiği, çocuğun hayatının en önemli dönemidir.” dedi.



Bu okullarda 0-6 Yaş arasındaki çocuklar için 7:45 -18:45 saatleri arasında hizmetverdiklerini anlatan İlknur Erol Kansu, “0-3 Yaş Kreş Bölümünde Üniversite Mezunu 1 Anaokulu Öğretmeni en fazla 3 çocuktan sorumlu, 3-6 Yaş Anaokulu Sınıfları en fazla 10 çocuktan oluşuyor, Tüm Öğretmenler alanında deneyimli ve Üniversite Mezunudur.Her Sınıfta 2 Anaokulu Öğretmeni ve 1 İngilizce Öğretmeni olmak üzere 3 Öğretmen bulunuyor, İngilizce Öğretmeni tüm gün sınıfta, böylece tam gün İngilizce Eğitimiveriliyor.



Tümü Okul Öncesi Öğretmenliği/Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunu olan Öğretmenler aldıkları “Kuantum Düşünce Tekniği Eğitimi” ile ; çocukları korku ve endişe duygularından uzak, Öz değer ve Özgüveni yüksek, hayallerinin peşinden giden bireyler olmaları doğrultusunda yönlendiriyorlar. Örneğin Güne Merhaba Ritüeli’nde tüm çocuklar, “ Kendimi Seviyor ve Onaylıyorum, Ben Çok Değerliyim, Ben Doğuştan Sağlıklıyım.” diyerek olumlu düşünce kalıplarını kullanıyorlar. Çağdaş ve mutlu bir toplum; duygusal sağlığı güçlü, özgüveni yüksek ve mutlu çocuklarla mümkün olur. Bu yola gönül veren Kuantum Çocuk Akademisi gibi okulların artmasını temenni ediyorum.”dedi.



Ayrıca bu okullarda, branş dersi olarak Çocuk Yogası, Ritim ve Müzik, El-göz-koordinasyon Tenis

Altyapı dersleri var.

Kullanılan tüm besinler, doğal ve organik. Yoğurt Organik Sütten mayalanıyor.

Reçeller okulun bahçesindeki ağaçlardan toplanan meyvelerden yapılıyor. Çorbalar kemik suyuyla pişiriliyor.
Okulun Facebook ve Instagram sayfaları da oldukça aktif. Yapılan aktiviteler, branş dersleri güncel olarak paylaşılıyor.


Haberin Devamı