Ekonomi Kredilerde masrafa dikkat!

Kredilerde masrafa dikkat!

Paylaş
Kredilerde masrafa dikkat!

Tüketici kredilerinden alınan masraflar ve sigorta primleri, yüzde 1'in altında olduğu belirtilirken, tüketiciye maliyeti yüzde 2'ye yaklaşıyor

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, tüketiciye kredi verme konusunda bankalar arasında ciddi bir rekabet yaşandığını belirtti.

Bankaların yüzde 1’in altında ilan ettikleri faiz oranlarının yanıltıcı olduğunu ileri süren Yılmaz, kredilerden alınan masraflar ve sigorta primleri ile birlikte değerlendirildiğinde, faiz oranlarının tüketiciye maliyetinin yüzde 2’ye yaklaştığını iddia etti.

Bankaların faiz oranlarını ve krediden alınan masraflarını birlikte ilan etmeleri gerektiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Bankalardan ihtiyaç nedeniyle kredi alan tüketici, masrafların yanında ayrıca hayat sigortasına da zorlanmaktadır.

Oysa tüm bankaların web sitelerinde hayat sigortasının isteğe bağlı olduğu ve yasal bir zorunluluğu olmadığı belirtilmektedir. Ayrıca Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 5. maddesinin 3. bendinde, ’Tüketici, satın aldığı bir mal ve hizmete bağlı olarak başka bir mal ve hizmet almaya zorlanamaz’ denilmektedir."

Yılmaz, bankalarla kredi sözleşmesi imzalayan tüketicilerin, sözleşmedeki hayat sigortası ilgili maddeyi itiraz kaydıyla imzalamaları halinde, 30 gün içinde ilgili bankaya bir ihtarname çekerek ödedikleri paranın iadesini talep edebileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı