Ekonomi Kraliyet ailesinin faytonu Denizli'den

Kraliyet ailesinin faytonu Denizli'den

Paylaş
Kraliyet ailesinin faytonu Denizli'den

Denizli'den ithal ettiği faytonu, düğün havlusu ve Çeşm-i Bülbül ile konuşulan İngiltere Kraliyet ailesi, Denizli ihracatçısının popülaritesini artırdı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in, günün teknolojisine uygun donanımla üretilen gezi faytonunu ithal etmesi, özel camcılık teknolojisinin yanı sıra, ince ve renkli camların usta ellerde şekil almasıyla üretilen Çeşm-i Bülbül’ün kraliyet ailesi tarafından Türkiye’den satın alınmasına, İngiltere’de Prens William ile Catherine Middleton’un 29 Nisan’da yapılacak düğünündeki altın işlemeli davetiye havluları da eklenince, İngiltere’deki önemli markalar yönünü Denizli’ye döndü.

Haberin Devamı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, çok uzun bir geçmişi olan Türkiye-İngiltere dış ticaretinin son zamanlarda üst seviyelere tırmandığını söyledi.

Kraliyet ailesi tarafından ithal edilen ürünlerin İngiltere’ye olan ihracatı daha da artırdığını ifade eden Kocasert, şunları kaydetti:
"Sadece kraliyet ailesine yönelik olarak değil, İngiltere’deki pek çok ünlü markanın ürünleri Denizli’de üretiliyor. Denizlililer olarak da bundan gurur duyuyoruz. Son olarak Kraliyet ailesinin düğün havlularını da ürettik. 40 bine yakın altın işlemeli havluyu 3 hafta gibi kısa sürede hazırlayıp İngiltere’ye teslim ettik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Ancak İngiltere kraliyet ailesine verdiğimiz ürün sadece havluyla sınırlı değil. Denizli’de yapılan ve ünü dünyaya duyulan faytonlarımızdan da İngiltere’ye ve kraliyet ailesine bir hayli satıldı. Bu daha önce espri konusu da olmuştu ’Fayton ihraç etmek kimin aklına gelir’ diye. Ama biz Denizliler olarak bunu da becerdik. Yine aynı şekilde Denizli Cam tarafından elle yapılan ve görsel güzelliği tartışılmaz olan, sanat özelliklerini bünyesinde barındıran Çeşm-i Bülbül’den de İngiltere’ye ihraç ediyoruz. Sadece kraliyet ailesine değil, Denizli’nin kaliteli ürünlerini tüm dünyaya yaymalıyız."

Haberin Devamı

Mustafa Çiftçi - AA