Gündem KPSS adayları didik didik arandı

KPSS adayları didik didik arandı

Paylaş
KPSS adayları didik didik arandı

Kamu Personeli Seçmi Sınavı'nda yeni bir kopya skandalının önüne geçmek için adaylar çok sıkı arandı

Kamu Personeli Seçmi Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı kanaatiyle iptal edilerek bugün yeniden düzenlenen Eğitim Bilimleri Sınavı'nda olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Sınava giren adaylar sıkı bir aramadan geçirildi. Bundan önceki sınavlarda olduğu gibi cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar sınava alınmazken, ilk kez bu sınavda kalem, silgi, kol saati, kolye, küpe, broş, yüzük, anahtar ve bozuk paralara da yasak geldi.

Kadın adayların çantaları da sınava alınmadı. Adayların yanlarında getirdikleri kalem, silgi, kalemtraş, saat ve yiyecek-içecek de sınava sokulmadı.

SİLGİ, KALEM ÖSYM'DEN

ÖSYM, adayların kullanması için sıraların üstünde kalem, silgi, kalemtraş ile su ve şekerlemeden oluşan paketler bırakıldı. Adaylardan saatleri alındığı için sınav salonlarına duvar saatleri yerleştirildi. Sınava yakınlarıyla gelenler yasak olan eşyaları emanet etme şansı bulurken, tek başına olanlar emanetçi aradı.

Aynı anda 8 çantayı emanet alan bir aday yakını, "Ben onları tanımıyorum. Çıkışta beni bulun. En erken kızımda çıksa, onları bekleyeceğim" diyerek durumu özetledi. Daha önce açıklandığı gibi KPSS sınavına türbanlı adaylar rahatlıkla girdi.

Haberin Devamı

VATAN CADDESİ KAPALIYDI

Olumsuz hava şartlarından dolayı İstanbul'da bugüne ertelenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı. Aynı saatlerde bölgedeki okullarda sınava girecek adaylar, Millet Caddesine yönelince bölgede yoğun trafik yaşandı. Ancak adayların sınava geç kalmasını bugünden itibaren uygulanan kış saati uygulaması önledi.

Özgür ALTUNCU - Ozan URAL - İSTANBUL DHA