Gündem Köylüler taş ocağı isyanı

Köylüler taş ocağı isyanı

Paylaş
Köylüler taş ocağı isyanı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bağlı Yolüstü Köyü sakinleri, tarım arazilerine ve içme suyu kaynaklarına zarar verildiği gerekçesiyle bölgede taş ocağı işletilmesine tepki gösterdi

Eski belediye binası önünde toplanan bir grup vatandaş, bir süre slogan attı. Grup adına basın açıklamasını yapan Fatih Yılmaz, Zinav Kanyonu ve Gölü’nün bulunduğu bölgenin 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm merkezi ilan edildiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Er Tepesi mevkiinde faaliyet gösteren taş ocağının tarım arazilerine ve içme suyu kaynaklarına zarar verdiğini öne süren Yılmaz, "Bölgede tarım imkansız hale gelmiştir. İçme suyu kaynaklarımız bu bölgeden beslendiği için kurumak üzeredir" diye konuştu. Tepenin yaban hayvanlarına ev sahipliği yaptığını dile getiren Yılmaz, "Taş kırma faaliyetleriyle yaban hayvanları bölgeden gitmiştir" dedi.

Yılmaz, taş ocağındaki çalışmaların, tepenin alt kısmındaki bahçelerde bulunan insanların can güvenliği ve bölgedeki tünel açısından da riskli olduğunu savundu.

Konuşmanın ardından bazı vatandaşlar, Yolüstü Belde Belediyesi kapanmadan önce taş ocağına ruhsat verdiğini iddia ettikleri eski Belediye Başkanı Talip Çetin ile tartıştı. Vatandaşlar ile Çetin arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Köylülerin araya girmesiyle olay büyümeden önlendi. Grup, daha sonra dağıldı.

AA