Türkiye (Son Dakika) Köye inen kurtlar 5 koyunu telef etti

Köye inen kurtlar 5 koyunu telef etti

Paylaş
Köye inen kurtlar 5 koyunu telef etti

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Terziler Köyü'nde bir ağıla giren kurtlar 5 koyunu telef etti, 8 koyunu da yaraladı

Terziler Köyü’nde oturan 25 yaşındaki İbrahim Ölü önceki gün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında evine 150 metre uzaklıktaki ağıldan gelen sesler üzerine uyandı. Şüphelenen İbrahim Ölü, hemen ağıla koştu. Ağıla yaklaştığında 2 kurdun uzaklaştığını fark eden İbrahim Ölü, ağılda, 2 ay önce aldığı 22 koyun ve 1 koçun kurtların saldırısına uğradığını anladı.

Haberin Devamı

Karşılaştığı manzara karşısında şoka uğrayan İbrahim Ölü, 5 koyununun kurtlar tarafından telef edildiğini, 8 koyununun da ağır yaralandığını gördü.

Koyunlarının saldırıya uğradığını görünce ne yapacağını şaşırdığını söyleyen İbrahim Ölü, "Koyunları daha 2 ay önce almıştım. Sesler üzerine hemen ağıla koştum. Ağıla yaklaştığımda 2 kurdun uzaklaştığını gördüm.Köylüler olarak çok tedirgin olduk. Çünkü köyümüzde 5 bine yakın küçük ve büyükbaş hayvan var. Köylüler olarak dışarıdan doğaya salınmış kurtlardan şüpheleniyoruz" diye konuştu.

İbrahim Ölü, aç kalan kurtların yeniden hayvanlara saldırma riskinin bulunduğunu, yetkililerin, kurtların saldırılarına karşı önlem alması gerektiğini kaydetti.

Nihat BIÇAK/ YENİŞEHİR(Bursa), (DHA)

Haberin Devamı