Yaşam Köyde kimse orucu evinde açmıyor

Köyde kimse orucu evinde açmıyor

Paylaş
Köyde kimse orucu evinde açmıyor

Denizli'nin Çameli ilçesinde birlik ve beraberlik duygularını yaşatmak için vatandaşlar, Ramazan ayı süresince imece usulü hazırladıkları yemekle köy meydanında oruç açıyor

Denizli’ninÇameli ilçesine bağlı Sarıkavak, Akpınar ve Kalınkoz köylerinde, birlik ve beraberlik duygularını yaşatmak isteyen vatandaşlar, Ramazan ayı süresince imece usulü hazırladıkları yemekle köy meydanında iftar verip birliket oruçlarını açıyor.

Akpınar Köyü sakinleri, Ramazan ayında ilginç bir geleneği sürdürüyor. Köy camisindeki listeye isimlerini yazdıran vatandaşlar, sırayla köy meydanında kurulan iftar sofralarında köylülere iftar veriyor.

Akpınar Köyü Muhtarı Hasan Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının bolluk ve bereketini hazırlanan iftar sofrasıyla devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Köylülerin tamamının iftar sofrasında bir araya geldiğini ve oruçlarını birlikte açtıklarını anlatan Ünlü, ihtiyaç sahibi ailelerle de dayanışma sağladıklarını belirtti. Ünlü, "Köyde kimse evinde oruç açmaz, herkes köy meydanındaki sofrada buluşur.

Bu geleneği, sürdürmeye çalışıyoruz. Köylümüz elinde avucunda ne varsa ramazan ayında iftar için ayırıyor ve paylaşıyor" diye konuştu.

Ünlü, iftar sofrası için bazı vatandaşların bahçe ve tarlasından meyve ve sebze getirdiğini, bazılarının da et ve bakliyatı karşıladığını belirterek, yemeklerin de köydeki kadınlar tarafından pişirildiğini söyledi. Ünlü, Kadir gecesi için ise köylülerin aralarında para topladıkları ve herkesin katılımıyla iftar sofrasının hazırlandığını belirtti.

Haberin Devamı