Gündem Köy kahvesinde tango keyfi

Köy kahvesinde tango keyfi

Paylaş
Köy kahvesinde tango keyfi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), opera ve baleyi vatandaşlara sevdirmek amacıyla başlattığı proje kapsamında Tepeköy'de köylülerle buluştu

Köy kahvesinde sanatçıların aryaları, tango müzikleri ve danslarıyla karşılaşan vatandaşlar, etkinliğin tekrarını diledi. Merkez Mezitli İlçesi Kaymakamlığı’nın organizasyonu ile kent merkezine 60 kilometre uzaklıktaki köye giden MDOB sanatçıları, bu kez sanatlarını köy kahvesinde icra etti.

Kahveyi dolduran köylülerin ilgi gösterdiği etkinlikte MDOB sanatçıları tenor Ünsal Öztekin, soprano Ayşin Alev Yücel, mezzo soprano Gülçin Altaş, bariton Serkan Karagöz, baş piyanist Dr. Ahad Askerov eşliğinde Türkçe klasik müzik eserlerinin yanı sıra tangolar seslendirildi, köylülere kahvede konser verildi.

Konserde tango parçası seslendirilirken, kaymakamlıkta görev yapan bir kadın ve erkek dans ederek etkinliği renklendirdi. Kiminin televizyon ekranlarında gördüğü gösterilerin köylerinde gerçekleşmesinden büyük keyif alan, etkinlik sonrası piyanoyu inceleyip, tuşlarına basan vatandaşlar, unutulmaz bir gün yaşadıklarını söyledi.

MDOB baş piyanisti Dr. Ahad Askerov, kurum olarak kent dışında da etkinliklere yaparak vatandaşlara ulaşıp, opera ve baleyi sevdirmeye çalıştıklarını belirtti.

"BİZE EZİYET ETMEYE Mİ GELİLER?"

Sanatçılara teşekkür eden Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da, köylülere hitap ederek şunları söyledi: “Belki şöyle düşünebilirsiniz, nereden çıktı, eski köye yeni adet mi geldi. Nedir bu adamların derdi diye aklınıza gelebilir. Bu adamlar aklını mı kaçırdı?

Bize eziyet etmeye mi geldiler yoksa, bir şeyleri mi tanıtmak istiyorlar diye düşünebilirsiniz. Evet, biz bir güzelliği size göstermek istiyoruz. Hem ülkemizin, insanımızın sahip olduğu, hem de dünyanın sahip olduğu bu güzelliği size göstermek istedik.”

Mustafa ERCAN/MERSİN (DHA)