Gündem Kovboyculuk ölüm getirdi

Kovboyculuk ölüm getirdi

Paylaş
Kovboyculuk ölüm getirdi

Adana'da 8 yaşında bir çocuk, 'kovboyculuk' oynarken babasının gerçek tüfeğini kullanınca olanlar oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde, 8 yaşındaki İ.Ö., arkadaşlarıyla değnekten yaptıkları oyuncak silahla kovboyculuk oynarken, babasının av tüfeğini alıp arkadaşı 6 yaşındaki Tolga Kızıldağ'ı, 'bom bom' diyerek ateş edip öldürdü.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 15.00 sıralarında ilçeye bağlı yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Bağözü Köyü'nde meydana geldi. Bağözü İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi İ.Ö., aynı okuldan arkadaşı birinci sınıf öğrencisi Tolga Kızıldağ ve diğer arkadaşlarıyla birlikte okul çıkışı köy dışındaki bir bahçeye oyun oynamaya gitti.

Burada kovboyculuk oynamaya başlayan çocuklar, değnekten yaptıkları oyuncak silahlarla birbirlerini vurmaya çalıştı. Bu sırada İ.Ö., eve gidip çiftçi babası 36 yaşındaki Yusuf Ö.'nün av tüfeğini alarak tekrar oyun oynadıkları yere geldi.

HİÇBİRŞEY OLMAMIŞ GİBİ YAPTILAR!

Oyunu gerçek tüfekle oynamaya başlayan İ.Ö., tüfeğini arkadaşı Tolga Kızıldağ'a doğru doğrultup, 'bom, bom' diye bağırarak tetiği çekti. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Kızıldağ yere yığıldı. Kanlar içinde kalan Kızıldağ'ı gören arkadaşları paniğe kapıldı. Çocuklar, aralarında anlaşarak hiçbir şey olmamış gibi Kızıldağ'ı olay yerinde bırakıp olaydan sonra evlerine gitti. İ.Ö. de, aldığı babasının tüfeği aynı yerine koydu.

Haberin Devamı

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN ANONS

Akşam olmasına rağmen eve dönmeyen Tolga Kızıldağ'ın ailesi, telaşla çocuklarını aramaya başladı. Köyde her yeri arayan, okul yöneticilerine soran aile, bir sonuç alamayınca köy camisinin hoparlöründen çocuklarının kaybolduğu, görenlerin bildirmesi şeklinde bir anons yaptırdı. Bunun üzerine İ.Ö., babası Yusuf Ö.'ye, "Baba biz bahçede oyun oynarken attığım taş Tolga'nın kafasına isabet etti. Kafası kanamıştı ve yere düşmüştü. Tolga bahçede yatıyor. Biz de korkup eve gelmiştik" dedi.

Bunun üzerine Yusuf Ö., Kızıldağ'ın ailesi ve köylülere haber vererek, İ.Ö.'nün tarif ettiği bahçeye gitti. Bahçede Kızıldağ'ı hareketsiz bulan köylüler, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verip, bir otomobille küçük çocuğu Kozan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan incelemede Kızıldağ'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olayın ardından İ.Ö., jandarma ekipleri tarafından jandarma karakoluna götürüldü.

Çocuklarının ölüm haberi üzerine baba 42 yaşındaki Veysel Kızıldağ ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oyun sırasında hayatını kaybeden Kızıldağ'ın cenazesi, hastanedeki incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Burada yapılan ön otopside, Kızıldağ'ın yakın mesafeden sıkılan av tüfeğiyle öldüğü ve başının büyük bir bölümünün parçalandığı belirlendi. Cenaze, yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Bağözü Köyü'ne gönderildi.

Haberin Devamı

Bu arada, arkadaşının ölümüne neden olan İ.Ö.'nün babası Yusuf Ö.'nün sürekli tüfekle av yaptığını ve buna çocuğunu da götürdüğü öğrenildi. Tüfeğin sahibi Yusuf Ö. de, ifadesine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN,(ADANA),(DHA)