Nedim Şener Kötülükte son nokta: Ölüye linç
HABERİ PAYLAŞ

Kötülükte son nokta: Ölüye linç

Haberin Devamı

Önce 4 Ocak 2017 tarihli yazımdan bir hatırlatma;

“Milli Spor: Güreş
Milli Yemek: Kuru fasulye
Milli İçki: Rakı
Milli İçecek: Ayran
Milli Duygu: Linç.

Siyasi görüşler değişse de Türkiye’de yaşayan herkesin milli duygusu: Linç.

Farklı düşünen herkes sosyal medya üzerinden birbirine küfür ediyor. Hatta öldürmeye varan tehditler savruluyor. İktidar da şikayetçi bundan muhalifler de. En tuhafı durumdan şikayetçi olan kesimlerin de bu kampanyaları yapması. Çünkü ortak düşüncede birleşemeyen Türkiye’de ‘milli duygumuz’ linç oldu…

Bu ülkede 1990’lardan beri “milli duygu” adına ne suçlar işlendi. Ne itibar suikastları, ne faili meçhuller ne katliamlar gerçekleştirildi.

Sosyal medya hesapları üzerinden kitlesel linç, sokakta şiddete dönüşüyor. Bunun mutlaka kontrol altına alınması gerekiyor. Yoksa linçi tetikleyen bu milli duygunun sonu bizi milli felakete götürecek.”

Bu yazının üzerinden henüz dokuz ay geçmedi. Bir linç girişimi daha yaşandı. Ama bu seferkini farklı kılan bir ölüye linç girişimi olması. Bırakın yazmayı, dinlemesi bile korkunç. İnsan olan insanlığından utanıyor.

Tuğluk’un annesi

Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk önceki gün son yolculuğuna uğurlanırken saldırıya uğradı. Saldırının ardından ailesinin kararıyla, tutuklu bulunduğu cezaevinden özel izinle cenazeye katılan Tuğluk'un annesinin cenazesi mezardan çıkarıldı. Defnedilmek üzere gece saatlerinde otobüsle Tunceli’ye gönderildi.

Oysa böyle bir durumda yapılması gereken neydi? Aysel Tuğluk’a başsağlığı, annesine rahmet dilemek. Bu kadarını yapmaktan aciz yaratıklar var aramızda.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine gitti, Valilik açıklama yaptı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Hatta failler gözaltına alınmaya başladı. Cumhurbaşkanı, Hükümet üyeleri, muhalefet partileri kınadı.

Bunlar önemli ama asıl sorun derinlerde. Ruhumuzun derinliklerinde, kalplerimizde. Kötülük, ötekileştirme, nefret o kadar yerleşmiş ki yüreklere sokakta insanların birbirine bakışına, sözlerine yansıyor.

İşte Türkiye’nin bütünlüğüne saldıran tüm terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananların istediği de böyle bir iklim.

Başta siyasetçiler olmak üzere herkes bu kötülük ikliminin dağıtılmasında el birliği yapmalı. İkinci bir seçenek yok çünkü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder