Candaş Tolga Işık Körleri yöneten deliler
HABERİ PAYLAŞ

Körleri yöneten deliler

Haberin Devamı

Amerika’daki son başkanlık seçiminin galibi Trump dünyanın başına bela olmaya devam ediyor. Kudüs kararıyla Ortadoğu’da büyük bir yangını ateşleyen Trump’a hak ettiği cevap bir başka “deli” den geldi:

Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) diktatörü Kim Jong Un, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs açıklamasına şöyle cevap verdi: “İsrail diye bir devlet var mı ki başkenti Kudüs olsun?”



Tüm dünyada izlenme rekorları kıran, başrol oyuncusu Kevin Spacey’nin adının karıştığı skandal sonrası yayıncısı tarafından sona erdirilen “House of Cards” isimli dizide müthiş bir cümle vardı. Seyredenler bilir...

Dizide (Kevin Spacey’nin canlandırdığı) ABD Başkan Frank Underwood iktidar hırsıyla başkanlık koltuğunu adeta kanlı bir oyuncak gibi kullanıp Amerika’yı ve dünyayı kan gölüne çevirir.
Bunun üzerine ona “Körleri Yöneten Deli” denir.



Trump’ı bundan daha güzel tarif eden bir ifade daha olamaz herhalde. Al Trump’ı vur Kim Jong’a! Yaşadığımız dönemin acı gerçeği bu...

Körleri yöneten delilerin elinde oyuncak haline gelen dünya maalesef kan gölüne döndü. Bırak bir ülkeyi sıradan bir apartmanda yöneticilik bile yapmaması gereken iki ruh hastasını referans alacak değiliz.

Ama ne yalan söyleyeyim, Kim Jong’un verdiği cevabı görünce “Trump gibilerin hakkından Kim Jong gibiler geliyor” demekten de kendini alamıyor insan.



Kuzey Kore demişken... Kim Jong’un ardından Kuzey Kore dışişleri bakanı dikkat çeken bir açıklama yaptı: “Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıyoruz.”

Ne dersiniz, Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımakta ısrar ederse Amerika’nın bu kararına karşı çıkan dünyanın geri kalan ülkeleri de çıkıp “Biz de Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıyoruz” der mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder