Dr. Haydar Dümen Korkuya son verin
HABERİ PAYLAŞ

Korkuya son verin

Haberin Devamı

Kadınlar cinsellik konusunda erkeklerden tecrübesiz ve korkak. Aile ve toplum baskısı, anlatılan hikayeler derken işler sarpa sarıyor. Evlenmiş, deneyim yaşamış kadın bile ilişkiden tedirgin oluyor. Hanımlar, korkularınızın üzerine gidin, boş yere kendinizi yormayın.

BÖYLE SORU YOK!

Cesaret edemiyorum

18 yaşındayım, ilişkiye girmek istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, aklıma gelen yolları araştırdım. Hayat kadınlarıyla ilişkinin yoluna barikat koyup kapattım. Genç kızların ailelerinin de nabzını yokladım, vallahi canımı zor kurtardım!!! O yola da moloz döktürdüm. Komşu dul teyzeler, ablalar falan daha düşünürken çaldığım kapıyı Süpermen gibi iki adam açtı!!! Yanlış kapıyı çaldım diye uzaklaştım. Birini bulur gibi oldum. Beni yurt dışı seyahatlerine götürebilir mi dedi. Daha tedavüle çıkmamış para gibisin!!! 3 yıl beklemeli, sonra uygun birini seçmelisin.

Kocam beni reddediyor

34 yaşında kadınım, kocam da 37 yaşında. 3 yıllık evliyiz. Çok hareketli seks hayatımız vardı. Ama 1 yıldır kocam beni reddediyor, neden?

CEVAP

Çünkü sevgili okurum bıktı, yoruldu. Gönlünde taze çiçekler açarken senin orkide olan çiçeğin soldu, birinci neden bu. İkincisi; bu konuda psikolojik yapısı devama değil, havaya ve havalıya programlanmış. Ne edersin? Erkek milleti demişler adına, kimi hedefe ulaşıncaya, kimi de ölünceye kadar bağlanır kadına. Bir de bu işin vitrini vardır. O da kadının ustalığı ve zanaatıdır. Kısaca evliliğe karar vermek ne kadar kolaysa devamını getirmek de o kadar zordur. Kolay gelsin, çocuk yoksa gidişat biraz seni düşündürsün.

Kız arkadaşımı çok özledim

23 yaşımdayım. Kız arkadaşım 22 yaşında ve her gece ilişkiye giriyorduk. Hasta ve kanaması var, ilişkiye giremiyoruz. Doktor pek çok ilaç verdi. Kanama ilaçla kesiliyor, bırakırsa başlıyor. Ben kız arkadaşımı çok özledim, ne yapacağım?

CEVAP

Özlediğin kız arkadaşın çok önemli bir sorun yaşıyor, bu kesin. Tıpta geçici tedaviler olduğu gibi bazı soru işaretleri oluşturan durumlar da vardır. Tam tanı konulması için kan kimyası ile ultrason gibi öteki incelemeler de yapılmalıdır. Eğer ilerleyici bir hastalık varsa erken teşhis önemlidir. Sonuç alınmamış tedavilerde bir başka uzmana, o reçete ile birlikte gitmenin de yaşamsal yararları olur.

Boyu normal mi?

18 yaşındayım. Boyum 1.90, kilom ise 115. Penisim ereksiyon halindeyken 12-13 santim. Sizce bu boy yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, zayıflarsan normaldir. İnersen 80 kiloya, her şey normal olur.

İlk gece beni ürkütüyor

22 yaşında nişanlı kızım. İlk geceden çok korkuyorum. Nişanlımın penisi 23 santimmiş, büyük değil mi?

CEVAP

Sevgili okurum, fazlanın fazlası büyük. Korkmakta haklısın. Ama bir yandan doğa, bir yandan Haydar Hocanız yardımcınız. Hele o günlere varalım. Öteki koşullar yerinde ise evlilikten sonra çaresine bakarız.

Gebelik mümkün mü?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf da olsa var. Ama spermlerin nereye boşaldığı önemli. Üzerine boşalmamışsa bu risk azalır.

Ya orgazm olamazsam?

38 yaşında kadınım, başımdan bir evlilik geçti. Şimdi bir sevgilim var. Onunla birlikte olmak istiyorum. Orgazm olamam diye korktuğum için ilişkiden kaçıyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, korkularından kurtulman, onları yenmen gerekiyor. Kaçtıkça korku büyür. Üzerine gittikçe de siner. Korkulara bu kadar ödün verilmez. Doğanın güçleri karşısında da fazla direnilmez. Bünyen senin hocan olsun. Dışarıdaki denemelerle sonuç alamazsın, düzenli bir yuva kur.

Kız ilişkiye girdi mi?

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz, ilk ilişkide bakire olmadığını anladım. Ona güvenmek istiyorum ama aklıma takılıyor. Küçükken bisikletten düşmüş. Sizce biriyle ilişkiye girmiş midir?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı yaramazlıktan, bisikletten, düşmeden bozulmaz. Ama çoğu zaman da el değmemiş, koklanmamış güllerde(!) kanama olmaz. Çünkü kızlık zarı esnektir. Eni, boyu, önü arkası hepsi bu. Buna göre değerlendir, düşün. Güzel kafanı, beynini yorma. Doğaya karşı gelme.

Bozuk mu değil mi?

22 yaşındayım. 3 aydan beri kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Sevgilimin kızlık zarının bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, lazım mı? Ne yapacaksın? Ama evleneceksen ve bu amaçla soruyorsan kızı incitme, ona saygılı ol. O ne derse büyük oranda doğru söylüyordur, ona inan. Kesin kararı uzman görerek verir. Onu da önermiyorum.

Gebe kalır mı?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın parmağı vajinama girdi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur? 1 haftadır adet görmüyorum. Bunun zarla bir ilgisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının bozulmuş olma olasılığı yüzde 50’nin üzerinde. Sürtünmeyle bozulma oranı da yüzde 5’i ya da 10’nu geçmez. Eğer gebelikten söz ediyorsan tabii parmakla değil ama sürtünme yoluyla kızlar bazen gebe kalabiliyor.

Sevişirken sertleşme oluyor ama...

35 yaşında kadınım. Eşim 46 yaşında. Sevişirken penisi sertleşiyor ama hemen bitiyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, penisi sertleştiren kan dolaşım mekanizmasının ölçümünü (renkli penil doppler) yaptıracaksınız. Rapordan sonra kararı biz vereceğiz.

Kötü hissediyorum

Günde en az 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra kendimi kötü hissediyorum. Sorun nedir?

CEVAP

Değerli okurum, işarettir işaret. Önce deprem dalgaları gibi ileriki yıllarda evlendiğinde 7.4 şiddetinde deprem görecek demektir. Bu deprem bazı şeyleri yıkacak. Bir, seni erken boşalmaya koşullandıracak. İki, evlendikten sonra eşinden zevk almayacak, zaman zaman mastürbasyona döneceksin. Üç, cinsel dengelerin bozulacak. Dört, pornocu olacaksın. Hadi bakalım istersen devam et.

Sevgilimle sevişeceğiz

18 yaşındayım. Sevgilimle birbirimizi çok seviyoruz. Sevişmek istiyoruz ama korkuyoruz. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, biraz daha büyüyün. Sorumluluk alacak yaşa gelin. En önemlisi aklınızı başınıza toplayın.

Haftada 3’le doymuyorum

47 yaşındayım. Haftada 3 kere ilişkiye giriyor, doymuyorum. Mastürbasyondan da vazgeçemiyorum. Bana bir zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çoğu zarar, azı karar biliyorsun değil mi? Orta yoldan ayrılma ki rahat edesin.

GÜNÜN SÖZÜ

Rüyalar yaşamın soyutlanmış resimleridir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder