Türkiye (Son Dakika) Korkusuzluk cam patlayıncaya kadar!..

Korkusuzluk cam patlayıncaya kadar!..

Paylaş
Korkusuzluk cam patlayıncaya kadar!..

'Korkusuz' soyguncu, kuyumcunun vitrin camı patlayınca paniğe kapılıp kaçtı

Adana'da koluna 'Ne mezardan korkarız, ne cezaevinden, kaderimiz neyse onu yaşarız' yazdıran 18 yaşındaki Osman Eğri ile 4 arkadaşı soymak için geldikleri kuyumcunun vitrinine kırmak isterken attıkları taşla camın büyük güültüyle patlamasından korkup soygunu gerçekleştiremeden kaçtı.

Olay, dün merkez Yüreğir ilçesinin Çukurova Caddesi'nde meydana geldi. Osman Eğri ile arkadaşları 24 yaşındaki Burhan Kızıl, 19 yaşındaki Mahsun Beke, 17 yaşındaki S.H. ve 15 yaşındaki Ş.A., 'Çetinkaya Kardeşler Kuyumculuk'un vitrinin camını kırıp altınları almak istedi. Ancak attıkları cam patlayınca şüpheliler paniğe kapıldı. Bu sırada iş yeri sahibi Ruşen Çetinkaya, altınların çalınmasını önlemek için elektronik kepengin düğmesine bastı.

Soygunu gerçekleştiremeyen şüpheliler, plakasını 'evleniyoruz' yazısıyla kapattıkları hafif ticari araca binerek kaçtı. Soygun girişimleri sonuçsuz kalan şüpheliler kaçarken park halindeki bir otomobil ile elektrik direğine çarptı.

Haberin Devamı

Hırsızlık girişimi ile ilgili harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ön plakası 'evleniyoruz' arkası ise 'mutluyuz' yazısı ile kapatılmış aracı aramaya başladı. Polis 2 saat sonra aracı, Ova Mahallesi'nde buldu ve içindekileri yakaladı.



Gözaltına alınan şüphelilerden kolunda yazısı dikkat çeken Osman Eğri, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Eğri, hırsızlık planını 2 gün önce yaptıklarını ve olay öncesinde de keşif için kuyumcunun bulunduğu bölgede dolaştıklarını söyledi.

Her şeyin son ana kadar planladıkları gibi gittiğini belirten Osman Eğri, "Taşı atınca cam patladı. Çıkan sesten korkup altınları alamadan kaçmak zorunda kaldık" dedi. Şüphelilerden Mahsun Beke, ifadesinin alınması ardından serbest bırakılırken diğer 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)