Beden Sağlığı Korku ve fobilerinizle hipnoterapi ile vedalaşın

Korku ve fobilerinizle hipnoterapi ile vedalaşın

Paylaş
Korku ve fobilerinizle hipnoterapi ile vedalaşın

Yeni yıldan beklentilerimiz, yeni umutlarımız, kararlarımız, değişikliklerimiz var. Bu yeni yılda hayatınızı değiştirecek bir karar alıp korku ve fobilerinizden kurtulmaya ne dersiniz? Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu hipnoterepi yoluyla fobi ve korkulardan kurtulabilmenin mümkün olduğunu belirtiyor

Günlük hayatımızda bazı şeylere karşı aşırı korku duymak çoğu zaman yaşam kalitemizi düşürüyor. Korkuların, fobilerin üstesinden gelmek ve yeni yılda eski olumsuzluklardan kurtulmak hipnoterapi seansları ile mümkün oluyor. Dünyada birçok psikologun kaygı, korkular ve fobilerle baş etmede kullandığı bu yöntem ile hayatınızdaki sorunlarla sonsuza kadar vedalaşabilirsiniz.

Endorfin Estetik ve Yaşam Merkezi’nden Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu "Her anımız ana rahmine düştüğümüz andan, ölüme kadar bilinçaltımızda kaydedilir. Bugün yaşadığımız herhangi bir sorunun başlangıcı geçmişten gelen bir anı ile ilgili olabilir. Hipnoterapi ise hipnoz tekniği kullanılarak bu anıları ortaya çıkarmak ve sorunlardan kurtulmak için uygulanan değişim durumudur” dedi. Hipnoz halinin tuhaf değil doğal bir hal olduğunu söyleyen Yasemin Aydoğdu hipnozun dikkati toplayan rahatlama durumu olduğunu vurguladı.

HAYATINIZI DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN

Bilinenin aksine hipnoz halindeyken bilinçaltının uyanık ve söylenenlere açık olduğunu belirten Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu “Hipnoz, kendinden geçme ve bayılma durumları değil. Hipnoz halinden çıktığımızda, hipnoz halindeyken söylediklerimizi hatırlayabiliriz. Hipnozdan uyanamamak ya da çıkamamak diye bir şey yok. Hipnoz sırasında kişi istemediği bilgiyi hipnoterapist ile paylaşmayabilir. Hipnoz sırasında her şeyin farkında olan kişi, vermek istemediği bilgileri hipnoterapiste vermeyebilir” dedi.

KORKU İLE FOBİ ARASINDAKİ FARK NE?

Korku ve fobilerin yenilebilir olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu ikisi arasındaki farklara da değindi.

Psikolog Yasemin Aydoğdu "Korkuyla fobinin arasındaki en önemli fark, fobilerin mantıklı bir sebebi yoktur. Neden olduğu bile çoğu zaman bilinmez. Ancak aslında bilinçaltında yatan bir sebebi vardır. Sadece kişi bu sebebin farkında değildir. Bilinçaltı yanlış bir ilişkilendirme yaparak kişiyi koruma altına almak için fobi yaratır. Örneğin uçağa bindiğiniz bir gün kan şekeriniz düşmüş ve terleme, çarpıntı, kaygı durumu titreme gibi olgular baş göstermiştir. O sırada bilinçaltı bunu uçağa binmenizle ilişkilendirip tekrar uçağa bindiğinizde aynı semptomları göstermenize neden olabilir. Fobiler aslında bilinçaltının yaptığı masum bir ilişkilendirmelerdir. Hipnoterapi yöntemi, fobilerin bilinçaltındaki nedenini ortaya çıkarıp onlardan kurtulmanızı mümkün kılıyor" dedi.

Korkuların ise kişinin daha önce yaşamış olduğu spesifik bir olaydan kaynaklanan bir duygu olduğunu söyleyen Psikolog Yasemin Aydoğdu, ‘‘Korkunun nedeni ve ne zaman başladığı bilinir fakat kişiler bu korkuyu aşamayabilir’’ dedi. Kullanılacak olan hipnotik yaklaşım ve teknikler sayesinde hipnoterapi ile fobilerin çözülebileceğini söyleyen Yasemin Aydoğdu seans sayılarının kişiye göre değişebileceğini belirtti.

Haberin Devamı