Beden Sağlığı Kordon kanı için bütçenizde yer açın | Kordon kanı nedir?

Kordon kanı için bütçenizde yer açın | Kordon kanı nedir?

Paylaş
Kordon kanı için bütçenizde yer açın | Kordon kanı nedir?

Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı, başta kanser ve anemi gibi kan hastalıkları olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Yaşam Bankası Yetkilisi Serdar Burku, "Ortalama bir cep telefonu için ayıracağınız ücreti ödeyerek çocuklarınızın geleceğine yatırım yapabilirsiniz" dedi

Doğum, dünyadaki en mucizevi olaylardan biri. Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı ise günümüzde kan hastalıkları, anemi ve kanser başta olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılan bir şifa aracı. Bu konuda bilinç her geçen gün artsa da 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye’de saklanan kordon kanı sayısının sadece 30 bin adet civarında.

Yaşam Kordon Kanı Bankası da kordon kanı saklama oranını artırmak için Türkiye'de yoğun bir faaliyet gösteriyor.


TÜRKİYE'NİN HER YANINDA EĞİTİM


Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında eğitim düzenlediklerini söyledi. Bu eğitimlerle anne adayları ve eşlerini alanında uzman doktorlar, doğum koçu ve hamile eğitmenleriyle buluşturduklarını kaydeden Serdar Burku, “Yaşam Bankası aynı zamanda kök hücre tedavisi yapan doktorlar aracılığıyla, kordon kanının saklanmasının önemini ailelere anlatıyor. Banka, sadece 2016’da gerçekleştirdiği eğitimlerle 1500’ün üzerinde aileyi bilgilendirdi ve bu konudaki çalışmalarını daha da genişleterek devam ettirmeyi hedefliyor” dedi.


KORDON KANI EN DEĞERLİ YATIRIM


"Bebeğinizin kordon kanı ve dokusundan elde edilebilecek kök hücrelerini saklatmayı, ailenizin sağlığı için yaptığınız değerli bir yatırım olarak görebilirsiniz" diyen Serdar Burku şöyle devam etti:

"Kordon kanı ve dokusu sadece doğum sırasında alınabildiğinden bu, telafisi mümkün olmayan bir karar. Kordon kanı bebeğe ve anneye herhangi bir zarar vermeden, bebeğin göbek bağı kesildikten hemen sonra sadece 2-3 dakika süren bir işlemle kolayca alınabiliyor. Üstelik elde edilen kök hücreleri, diğer kaynaklardan elde edilebilecek kök hücrelerden daha üstün olduğu için tedavide kısmi doku uyumu ile öncelikle bebeğinizin kendisi, kardeşleri ve hatta ebeveynlerin olası hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir."

SAKLAMAK İÇİN YILLIK 100 EURO


Serdar Burku, başta ailesinde kan hastalıkları öyküsü bulunanlar, tüp bebek tedavisi görenler veya ilerleyen yaş gebelikleri olmak üzere tüm ailelerin doğumdan önce mutlaka bu konuyu araştırması ve hekimlerine danışması gerektiğini hatırlattı.

Serdar Burku, “Kordon kanı saklama konusunda yeterince bilgi sahibi olunmadığı için bu işlemin ücretinin çok yüksek olduğu gibi yanlış bir algı var. Halbuki kordon kanı almanın maliyeti cep telefonu değiştirmek için ayrılan bütçeden daha az. Bunun dışında saklama bedeli olarak yıllık 100 euro civarında bir ödeme yapılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı