Gündem 'Kopyacı öğrenci', komutanın kızı çıkarsa

'Kopyacı öğrenci', komutanın kızı çıkarsa

Paylaş
'Kopyacı öğrenci', komutanın kızı çıkarsa

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde Edebiyat Öğretmeni Ö.G., sınavda kopya çektiğinden şüphelenerek üstünü aradığı kız öğrencinin babası tarafından savcılığa verildi

Samsun’un Asarcık İlçesi’nde bulunan çok Programlı Lisede geçtiğimiz 11 Ocakta meydana gelen olayda Edebiyat öğretmeni Ö.G. 10. sınıflara yazılı sınav yaptı. 26 yaşındaki öğretmen Ö.G, sınav sırasında kopya çektiğinden şüphe duyduğu kız öğrenci D.Y.’nin üstünü aradı, ancak kopya bulamadı.

Haberin Devamı

D.Y. olayı babası olan Asarcık İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Astsubay Başçavuş Fuat Y.’ye anlattı. Fuat Y. "Kızıma izinsiz üst araması yapıldı" diyerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine geçtiğimiz Perşembe günü Ö.G., Kavak Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip ifade verdi. ÖğretmeN, savcıya verdiği ifadesinde kopya araması sırasında D.Y.’yi rencide edecek herhangi bir harekette bulunmadığını söyledi.

"TEHDİT EDİLDİM"

Olayın ardından İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Astsubay Başçavuş Fuat Y.’nin kendisini arayarak görüşmek istediğini söyleyip makamına çağırdığını belirten Ö.G., "Kendisi bana ’Biz bir şey yapmıyorsak acizliğimizden değil. Bu okulu hepinizin başına yıkarım, istersem sana burada öğretmenlik yaptırmam, yapamayacaksın da" diyerek tehditte bulundu. Daha sonra D.Y. içeri geldi. Fuat Y. Kızının sırtını sıvazlayarak ’Sen ilçe jandarma komutanının kızısın, gerekirse bunu söyleyip kendini aratmayacaksın, kimse seni arayamaz. Sen de kim olduğunu bil’ dedi. Ben de bu konuşmalar üzerine oradan ayrıldım" diye konuştu. Şüpheli olarak ifade veren öğretmen Görüm de komutandan kendisine tehdit ve hakarette bulunulduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Olayı duymasının ardından öğretmenle görüştüğünü söyleyen Türk Eğitim Sen Samsun İl Başkanı Levent Kuruoğlu ise öğretmenlerin her zaman öğrencilerinin üzerlerini aradığını belirterek "Bizden öğrencilerin üzerlerini aramamızı istiyorlar. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda da arama yapılıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Öğretmenimizin yanındayız, sendika olarak olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)