Eğitim - Kariyer Kopya çekilen sınavlar için özel birim kuruldu

Kopya çekilen sınavlar için özel birim kuruldu

Paylaş
Kopya çekilen sınavlar için özel birim kuruldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda FETÖ'nün hile karıştırdığı sınavlarla ilgili özel birim oluşturuldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın talimatıyla oluşturulan "FETÖ Sınav Suçları Soruşturma Bürosu'nun" başına ise Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun getirildi

Kopya çekilen sınavlar Ankara'da artık tek elden özel bir büro tarafından soruşturulacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, darbeye teşebbüs soruşturmasının koordinatör ekibini değiştirerek yeni bir yapı oluşturmuştu. Başsavcı Kocaman, şimdi de sınav suçlarına verdiği önem nedeniyle özel birim oluşturdu.


3 SAVCI DAHA GÖREV YAPACAK


Bundan sonra KPSS, ALES, askeri hakimlik, polis meslek yüksek okulu, komiser yardımcılığı, polis akademisi dahil tüm sınav suçları tek elden soruşturulacak. Sınav suçlarına dair bugüne kadar açılan 53 soruşturmanın başına geçen Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun'un koordinatörlüğünde 3 savcı daha görev yapacak.


CUMHURİYET SAVCISI ENDER COŞKUN KİMDİR?


Sınav suçlarının koordinatör savcısı Ender Coşkun, 15 temmuz darbe teşebbüsünde jandarma genel komutanlığında yaşananlara ilişkin soruşturmanın başındaki isimdi. Aynı zamanda ÖSYM'nin kozmik odasında log kayıtlarının alınabilmesi için yasa gereği zorunluluk olan Bakanlar Kurulu kararını da ilk çıkartan cumhuriyet savcısı olmuştu.

Sınav suçlarıyla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu içinde de savcılığın koordinasyonunda özel bir birim oluşturulacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı