Dünya Kopenhag'da büyük gözaltı

Kopenhag'da büyük gözaltı

Paylaş
Kopenhag'da büyük gözaltı

BM İklim Zirvesi'nin yapıldığı Kopenhag'daki protesto gösterilerinde polis gözaltına aldığı yüzlerce kişiyi ellerinden bağlayıp sokakta oturttu

‘Isınmaya karşı yürü’ adlı gösterinin bugüne dek gerçekleştirilen en kalabalık gösteri olduğu belirtildi. Yeşil bayrak taşıyan göstericiler üzerinde farklı dillerde ‘İklim adaleti’ yazan pankartlar taşıdı.

Danimarka ile birlikte tüm kuzey ülkelerinde bugüne dek gerçekleştirilen en geniş kapsamlı ve kalabalık gösteride polis, göstericileri sokak ortasında iple birbirine bağlayarak saatlerce bekletti.Gözaltına alınan göstericilerin bör bölümü de bir fabrika deposuna kapatarak saatlerce soğukta bekletildi

968 GÖZALTI

İklim değişikliğine karşı önlem almayan ülkeleri protesto eden eylemciler, alternatif bir iklim konferansı istiyor. Yürüyüşe bebek arabalarıyla katılanlar olduğu gibi taşkınlık yapanlar da oldu.

Başarılı bir küresel iklim anlaşmasına varılması için gösteri yaptıkları sırada gözaltına alınanlardan 955’inin serbest bırakıldığı bildirildi. Polis, gösteride şiddete başvurdukları gerekçesiyle gözaltına alınan 968 kişiden sadece 13’ünün gözaltı durumlarının sürdüğünü belirterek, bu kişilerden ikisi Danimarkalı, biri Fransız üçünün polisle çatışmaya girmek suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Polis, bazı göstericilerin Kopenhag’ın merkezinde binalara zarar vermeye başlamaları üzerine eylemcileri gözaltına almıştı.