Gündem Köpek değil, canavar!

Köpek değil, canavar!

Paylaş
Köpek değil, canavar!

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Turgay Özalp tarafından beslenen 117 kilo ağırlığındaki 'Gaddar' adlı kangal cinsi erkek köpek, görenleri şaşırtıyor

Aksaray’dan 2 yıl önce satın alınan ’Gaddar’ adlı köpek ağırlığı ve büyüklüğüyle görenleri hayret içerisinde bırakıyor. Omuz yüksekliği de 90 santimetre olan köpeğin günde 10 kilogram yemek yediği belirtildi. Turgay Özalp, yıllardır köpek beslediğini ancak ’Gaddar’ kadar büyük köpeğinin ilk kez olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Özalp, "Onu sakatat, tavuk kemiği ve et artıklarıyla besliyorum. Normal rutin bakımlarını yaptırıyorum. En büyük yavrusu 7.5 aylık. Çevreden özel olarak çiftleştirmek için geliyorlar ama ben her köpekle çiftleştirmiyorum. 2 yıl içinde 4 kez çiftleştirdim" diye konuştu.

’Özalp, Gaddar’ın son çiftleştiği ’Nazlı’ adlı çoban köpeğinin 15 yavru dünyaya getirdiğini belirtti. Özalp, "Bir köpeğin 15 yavru doğurması ayrı bir olay, hepsinin erkek olması da ayrı bir mucize. Şu an hepsi de gayet sağlıklı görünüyor" dedi. Turgay Özalp, bir kısmını kendisinin aldığı yavru köpekleri bakmak isteyenlere verebileceğini sözlerine ekledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA)