Gündem Çeşme'ye 'Jetgiller' restoran geliyor

Çeşme'ye 'Jetgiller' restoran geliyor

Paylaş
Çeşme'ye 'Jetgiller' restoran geliyor

Evinin önüne 50 metre uzunluğunda akvaryum yaptıran iş adamı, şimdi de 'UFO restoranlar' kuracağını açıkladı

İzmir’in Çeşme ilçesindeki evinin bahçe duvarlarını yıktırıp yerine 50 metre uzunluğunda deniz akvaryumu yaptırmasıyla daha önce kamuoyunda adını duyuran iş adamı Mehmet Ali Gökçeoğlu, şimdi de hidrolik sistemle yerden 35 metre yükselebilecek "UFO restoranlar" kurmayı hedefliyor.

6 AY İÇİNDE HİZMETE GİREBİLİR

Harita ve Kadastro Mühendisi Gökçeoğlu (47), deniz akvaryumu projesinden sonra hazırlıklarına başladığı UFO restoranların 6 ay içinde hizmete girmesini planladığını söyledi. Projeye göre, radyo antenlerine benzer sütunlarla, hidrolik sistemle yerden 35 metre yükselecek 15’er kişilik uzay kabinleri şeklindeki restoranlar oluşturulacağını anlatan Gökçeoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projeyi evimin bulunduğu Çeşme Fenerburnu’nda uygulayacağız. 15 kişinin yuvarlak bir masa etrafında oturduğunu düşünün. Düğmeye basıyorsunuz ve yerin altından hidrolik sistem sizi radyo anteni şeklindeki sütunların üstünde 35 metre yüksekliğe çıkarıyor. Bir taraf Sakız Adası, bir taraf Çeşme. O yüksekliğe çıktığınızda altınızdaki kara tamamen kayboluyor. Korkmayanlar, yemeklerini gökyüzünde yiyecekler. Kabinlerden biri yükselecek, biri inecek. İsteyen istediği yükseklikte kabini durdurabilecek. Görsel şov sunmayı hedefliyoruz."

JETGİLLER ÇİZGİ FİLMİNDEN İLHAM ALMIŞ
Bu sisteminin ilhamını Jetgiller adlı çizgi filmden aldığını söyleyen Mehmet Ali Gökçeoğlu, teknoloji ile birlikte hidrolik sistemlerin de geliştiğini, Konya’daki bir fabrikada sistemi denediklerini anlattı. Hidrolik sistem denemesini 80 ton ağırlıkla yaptıklarını söyleyen Gökçeoğlu, restoran kabinlerinin ağırlığının ise insanlarla birlikte sadece 4 ton olacağını, güvenli bir sistem geliştirdiklerini belirtti. Sistemi Çeşme’de hayata geçirdikten sonra Türkiye’nin diğer illerinde de uygulayacaklarını söyleyen Gökçeoğlu, "Bazıları Zihni Sinir projeleri diyor ama olsun. Fabrikasyon üretime geçeceğiz. İstanbul Boğazı’nı evinden göremeyen biri, uzay kabinine binip gökyüzüne yükselecek" dedi.


İş adamının 50 metre uzunluğundaki akvaryumu
25 UZAY KABİNİ
Gökçeoğlu, Çeşme Fenerburnu’nda 25 uzay kabini yaptıracaklarını, sistemin patentini ve güvenirlik belgelerini almak için girişimlerinin bulunduğunu, 6 ay içinde sistemi hayata geçireceklerini söyledi. Mehmet Ali Gökçeoğlu, deniz akvaryumu ile ilgi odağı olan evini de gökyüzüne yükseltmeyi planladığını anlattı. Hafta sonlarında çipura, levrek, karagöz, kefal ve sarpa cinsi 3 bin balığın bulunduğu 50 metrelik deniz havuzunu görmek için 700 aracın evine geldiğini, kapısının önünde kuyruklar oluştuğunu dile getiren Gökçeoğlu, "Uzay kabinleriyle burası daha da ilgi çekici hale gelecek. Fenerburnu’ndaki arazileri dev akvaryumlarla çevireceğiz. Havuzlara ahtapot ve ıstakoz koyacağız"dedi.

AA