Gündem Konya'da içki protestosu

Konya'da içki protestosu

Paylaş
Konya'da içki protestosu

Konya'da Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi grup, Mevlana Müzesi ve Üçler Mezarlığı yakınında bulunan Hilton Garden Inn Otel'de içki içildiği gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları’ndan 50 kişilik bir grup, 17 Aralık 2010 günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hilton Garden Inn Otel’de içki içildiği gerekçesiyle dün akşam otele yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Şehitlik Anıtı önünde tekbir getirerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Basın Sözcüsü Ebubekir Saydam, Mevlana Müzesi ve Üçler Mezarlığı’nın yakınında bulunan otelde içki içilmesinin saygısızlık olduğunu, mezarlıkta yatan ecdadlarının yapılan içki alemleri ile kemiklerinin sızladığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Konyalıları değerlerine sahip çıkmaya çağıran Ebubekir Saydam, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i eleştirdi.

Saydam, şöyle dedi: "Bu civarda yakın zamana kadar yüzlerce ev vardı. Aileler yaşıyordu. Bu alanın tamamı bu şehrin bütçesi ile istimlak edildi. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek’in ifadesi ile inanç turizmine hizmet edecek diye satıldı.

Evet, ecdadımızın kabirlerinin yanı başında onlara baka baka içki alemleri, onların kemiklerini sızlatan içki alemleri. Bizlerin bu daveti yapanlarla ve davet edilenlerle hiçbir alıp veremediğimiz yok.

Sözümüz bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanına ve Karatay Belediye Başkanı’na; Konya’nın bütçesini kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ’Ey başkan şunu bilesiniz ki o makam Konyalıların makamıdır. Sen Konyamız’ın değerlerinin aksine bir hizmet yapamazsın. Gün gelir bunun hesabını sana sorarlar."

Grup, basın açıklamasının ardından tekbir getirerek "Ey kafirler yenileceksiniz ve sonra hepiniz cehenneme sürüleceksiniz", "Şehitlerin yanında içkiye hayır" sloganları atarak dağıldı.